RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Ugradnja baterija

<< < (4/11) > >>

Anakin:

--- Quote from: petar on March 07, 2016, 11:18:30 AM ---Ja sam ranije stavljao balzu pogresno jer mi je bilo tesko da je secem popreko (ne da se seci tako....)

--- End quote ---

Čime si sekao!? Grickalicom?

mirce:
Pobogu Bane, što se nerviraš...

Svaka čast za staž, niko ne spori ni tvoje ni tatino znanje...

Kad sam i napisao ono za servo...  :sljus
Najpametnije je da se niko ne javlja na Forum...

Ajd'

(pijemo)

tibeteagle:
Sava, kutija za LiPo je odlična u svakom pogledu, za slučaj da se koristi samo za napajanje servoa, jer se onda ne greje ni malo.  (thumb)

Za servo položaj je Mirče u pravu. Jedini razlog je veće opterećenje na uškama servoa, kada servo radnu silu prima pod pravim uglom na svoje telo. To ne treba zanemariti, ako je servo pod velikim opterećenjem, pa makar i na trenutke. Treba računati i na zamor materijala uški od vibracije komandnih površina, koje se prenose do uški, a dođe to vreme kada će se polomiti i bez velike sile. Jeftiniji servoi se verovatno prave od slabije plastike, pa je bolje ih ne preopteretiti. Svemu drugome ne smeta poprečni položaj servoa.

marko.jovanovic:
Samo da pitam dežurne profesore MEHANIKE.
Da li vi pravite ekscentar prese ili postavljate servoe?
Mislim koja stvarno treba sila da bude kontra prema servou da bi on sam sebe iskrivio, iščupao ili šta već uradio?
Što reče Bane ako je to slučaj u normalnoj upotrebi onda je ili komanda zarđala. ili zaglavila nešto ili šta već odnosno nije kriv položaj SERVOA nego KONSTRUKTIVNO rešenje same komande. Ako je servo prelsab onda sigurno će pre počupati sebi zupčanike, sagoreti, nego se iskriviti i izčupati iz ležišta.
A drugo da podsetim one što lepe čičak trake na baterije epoksi lepkom da epoksi lepak nije predviđen da lepi plastične mase a super lepak je previše krt za takve stvari.

Anakin:
Ništa dok iskustvo ne progovori... lol

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version