RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Ugradnja baterija
uzvarb:
--- Quote from: pnedic on March 08, 2016, 12:22:43 PM ---
--- Quote from: uzvarb on March 07, 2016, 12:53:50 PM ---.....
Mislim da cu opet da se ne javljam na forum par godina..
--- End quote ---
I nemoj, bice svima bolje. Svoje ogromno iskustvo sacuvaj za NASA-u. Samo tebe cekaju tamo.
--- End quote ---
Kad bi sve pameti sveta pustili na jednu livadu...svako bi za svojom potrcao.
Sava:
Na slici je utroba svima znanog modela ALFA trener RTF, znači spreman za letenje. Proizveo ga je Hangar 9 i puno modelara je upravo na njemu učilo postulate RC hobija i letenja. Model koga možete kupiti u Maloj Ivanči. Pitam se da li je renomirani Hangar 9 spao da uštine par santimetara špera ili njihovi inženjeri nisu dorasli svog posla.
Ko zna u koliko je primeraka urađen ovaj model. Tu je i njegov brat bizanac Arow.
Ovo je moje POSLEDNJE pisanje na ovu temu. Da sam lud, koliko puta pređem rampu,davno bi me voz zgazio.
Uzdravlje,
tibeteagle:
Iako je slika iz prvog posta nestala iz ne-poznatog razloga, ova druga ovde gore potvrđuje isto. Servoi za repne komande su postavljeni paralano sa radnom silom, dok je samo servo za gas popreko, jer on ne trpi opretećenje od pomeranja leptira ili burenceta karburatora. Da je na prvoj slici bilo ovako, primedbe ne bi bilo.
Pored toga, na prvoj slici se vidi (videlo) znatno veći model od ovoga, a verovatno sa mnogo većim komandama i vibracijama, a čije vibracije trpi isti servo standardne veličine.
Pohvalio sam kutiju za akumulator, ali nisam napisao da je potpuno suvišno, jer bilo koja varijanta sa čičak trakom je bolja u svakom pogledu.
uzvarb:
Bas sam se zabrinuo da nema komentara o kutiji kad evo ih...to je doduse u okviru teme pa pozdravljam primedbu.
Samo jos da cujemo zasto.
tibeteagle:
--- Quote ---Samo jos da cujemo zasto?
--- End quote ---
Čičak fiksiranje obezbeđuje da se brže vadi i stavi prema gore, pa i u svim pravcima, bolje se hladi, mogu da se stavljau različite veličine pakovanja na isto mesto, natpisi na pakovanju se odmah mogu očitati, težinski je lakše rešenje od kutije. Naravno tu mislim i na obujmice na bazi čičak brave, ali obična traka sa jedne strane nalepljeno na LiPo i na pod sasvim dovoljno drži.
Čičak fiksiranje je toliko postalo standard u fiksiranju LiPo u modele skoro svake veličine, da se retko razmišlja da se upotrebi nešto drugo.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version