RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Ugradnja baterija
Saka:
Super je ovo ako kupuješ uvek iste baterije :)
Ali takođe ne znam da li je dobro zbog grejanja baterije, u neku ruku treba da diše, opet neko stručniji može da kaže da li grešim ?
Sava:
Za konkretan model obično ide i konkretna baterija. Obično model ne preživi vek baterije. Što se tiče težine, u ovom slučaju stvari stoje ovako: baterija težine 150 grama, kutija težine 16 grama. Model je težine 6 kg. Ako se baterija greje toliko da joj smeta ova kutija, onda tu nešto drugo nije dobro. Inače bilo je i padova sa ovako ugrađenim baterijama, pogađate ko je preživeo. Svako može da ugrađuje opremu po svom nahođenju.
Ne tvrdim da je ovo idealno rešanje, ali sigurno bolje od traka koje znaju u letu da se otkače, a baterija nađe svoj put kroz kabinu. Gledao svojim očima.
Video sam jedrilicu, kažu jedna od najboljih, brendirana, pa helikopteri, pa RTF avioni. Servoi ugrađeni i uzduž i popreko i ukoso.
Pozdrav iz SM
pnedic:
--- Quote from: mirce on March 06, 2016, 01:49:51 PM ---Za baterije i kutiju bravo, ali servoi se nikad ne ugradjuju kao na poslednjoj slici - popreko. Uvek idu po dužini...
Verovatno je avion neki arf, ali to ne menja stvar.
(pijemo)
--- End quote ---
Zanima me zasto ?
pnedic:
Cika Savo
ovo je resenje o kojem sam i ja svojevremeno razmisljao. I mene nervira uglavljivanje baterija i obezbedjenje da ne mrda nigde. Medjutim jedan od problema na koje sam ja nailazio i zbog kojih nisam nesto slicno odradio je nedostatak prostora za ubacivanje baterije: treba ti min 2x vise prostora od kutije jer bateriju moras da ubacujes duz kutije, pa jos prostora za ruku koji nije mali. Onda sam se uvek bojao pregrevanja baterije. U ovom tvom modelu ocigledno nema ovakvih problema. Opet ovaj tvoj model nije elektro verzija pa baterija nema sanse da se greje (sto ti kazes, ako se greje onda nesto ne valja).
Ja sam uglavljivanje i fiksiranje baterije resavao sa cicak trakama (zalepim na bateriju "zenski" deo cicka), medjutim ima nekih baterija na koje nece da se zalepi cicak (ni epoxijem ni superlepkom - sto mi nije jasno i nervira me). I zavezem onim cicak trakama. Mada sam jedan put sleteo model malo grublje pa potom napravio jos par letova i kad sam zavrsio, ustanovio da je baterija, sto ti kazes, otisla vise od 5 cm (srecom) napred.
Bravo za majstoriju (u tvom stilu) (res) (pijemo)
uzvarb:
Misljenje je ko dupe, svako ga ima. Kada se setim da sam pre 20god zaleo da se popularizuje modelarstvo dodje mi da sad sam sebi iscupam jezik...servoi samo uzduz...i onda se pitaju sto ne pisem nista...
Sta mislite da li je Sava ugradio vise servoa u modele nego sto su neki videli i na slikama...
Boze boze sole li se sljive...
A da se ne sole kakve li bi bile?!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version