RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
git ili kit ,kako vec
dejan_ts:
U pogledu experimetusanja sa razblazivanjem akrilnog gita probao sam i jos jednu stvar sa tve razlicite tekucine kao rastvarac istog
Sobzirom da sa prvi experiment probao sa vodom i lepo se pokazao samo sto se malo duze cekali na susenje gita. Drugi ogled tj experiment sam radio sa metil alkoholom i alkoholom
Ovaj drugi experiment je bio iz zelje brzig susenja i postupak je sledeci
Razblazio git masu sa metilalkoholom stavio u spric i prskaj,bilo je sve kako treba i za divno cudo proces susenja je neverovatno brzi nego sa vidom,znajuci da etanol na otvoreno brzo susi meni je pala ta ideja da ga isprobam,isprobao ga ali imam i primedbi,prilikom nanosenja sa pistljem na datu povrsinu celokuona masa se smogo brze pa cak i pre vremena osusi,pri tome kako isparava etanol dolazi to malih naprslina u masi na povrsini,
Zakljucak,dobro jeste ali za male povrsine tipa ne vece od 150x150mm,u suprotnom bice podosta napuklih linija
Experiment dva ,rad sa alkoholom,postupak je isti kao i sa etanolim ali povrsinski nanos je drugaciji i ne puca i nepravi linijice sto omogucava lepi nanosenje na zadatu povrsinu,cudna stvar iako znam da aljohol isparava kao i etanol ovde se desava malo sporije sysenje a brze od vode,razlika nakon nanosenja svega dva minuta do 3,verovatni zato sto u apotekarskom alkoholu ima koji procenat vode i to susenje usporava da kazemo isparivanje
Eto ja se malo igrao i experimentisao pa ako nekome bude zatrebali ovako nesto moze da se opusti u rad sa istim i prebridi jos jednu brigu finog nanosenja akril gita na povrsinu bez spaklovanja i finesu rada ruku na istom
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version