RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
staklo-platno info
bjanko:
Hvala momci za ovo sto ste napisali ima dosta toga da se cita i proucava.Nekako imam zelju da se malo oprobam i u ovoj tehnici a na ovim linkovima sto ste dali moze najosnovnije da se nauci.Trebalo bi ovog leta da pokusam jedan model od kompozita (pijemo) (pijemo)
bjanko:
Ovaj link sto je sloba_b postavio je odlican stvarno vrh svaka cast :)aplauz
dejan_ts:
Naostri se zivcima,smirenoscu i strpljenju,ako si resio da radis zelim ti sve najbolje,moj savet oko smola koje ces da koristis pre upotrebe dobro provitaj uputsvo da u toku rada doslo do nekog zapinjanja
Kao sto rece neko ovo je jako opasan zanat ali da se nauciti,samostalno teze ide ali se stekne neko iskustvo,ja sam imao srece pa sam taj zanat ispekao kod Branka Bjelica boraveci neki 15tak dana kako bi ovladao svu tehniku baratanja od pocetka do kraja,dzabe sve to sto znam kafa nisam imao posle toga primenu za isto,radili se sitni delovi ali ono sto se trazi za veliko to cu se uskoro isprobatiznam da postoje puno problematike i zackoljice ali tu sam pa sta mu bog da ,probati najmanje tri puta ako ne i cetvrti e onda skontas da nesto neide i blago od toga dignes ruke,prepustis majstorima da rade svoj zanat a drugi ce da gledaju i dive istom
U svakom slucaju srecan pocetak
bjanko:
Da razumeo sam , pratim ovaj lik na slovenackom forumu sprema se rad sa tkaninama i smolom bas pratim od pocetka deluje opasan model http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=29&t=93799
tibeteagle:
--- Quote ---staklo-platno info
--- End quote ---
Upozorenja sa radom sa staklenim platnom ili vunom. Ako udišeš možeš dobiti rak pluća. (:sok:)
Upozorenje sa radom sa epoksi smolom. Između ostalog piše da je otrovno... (:sok:)
Kompozitini predmeti jako zagađuju okolinu ako se samo tako bace u prirodu. Ne istrune stotinama godina pod zemljom.
Reciklirati se ne može ni na koji način, samo potunim spaljivanjem do belog pepela.
Od ostalih hemikalija koji se koriste, kao razređivači i slično, znamo dobro koliko su štetni kada se puno udiše.
Dakle, prvo treba naučiti i da se barata sa ovim opasnim materijalima.
Po pravilu se radi u zaštitnom odelu za opasne hemikalije, koji pokriva celo telo, lice i oči, sa gas maskom zajedno.
Neka svako odluči šta se njemu isplati. mmmm
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version