RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Ima li neko klesta za krimpovanje servo konektora
ivanmagd:
Imam ja kljesta, pozajmicu ti, pre podne na novom beogardu posle podne kumodraz, reci gde ti odgovara da ih pokupis. Objasnicu ri kako se koriste, treba par pinova dok udjes u stos ali je veoma prosto
063 77 11 793
Ivan.
dusan.milenkovic:
Neznam ni sam koliko sam tih konektora sklepao za autice... te svetla te vitlo te kran te dozer... Svaki sam stegao pazljivo spicastim klestima i posle pazljivo zalemio da kalaja ima samounutra. Jako retko mi se desi da nece da udje zbog lema i nikad problem sa kontaktom ili odvajanjem konektora....
pnedic:
--- Quote from: tibeteagle on May 14, 2018, 09:20:18 PM ---Ja sam pre oko 15 godina upao u ovu grešku. Sad' ću ja da uštedim 1-2 eura i kupio sam samo kabel i konektore. Jok. :-[ Bez pravog alata se ne može pravilno stisnuti dupont konektor i tako postaje izvor nesigurnosti. Lemiti žica za konektor se takođe ne može. Može se, ali onda se ne može gurnuti u kućište. Čak i ako neko nabavi kvalitetna precizna klešta, a jeftini nisu takvi, i onda je rizično uraditi bez iskutva, a da nema dovoljno rezenvih konektora.
Kompromisno rešenje sam našao u tome da sam produžio kabel koji izlazi iz servoa i tako eliminisao produživač. Rasekao sam kabel na servou na polovini i dolemio trožilni sevo kabel dužine tačno koliko je trebalo za oba dela i izolovao sam sa termo bužirom. Lemiti žicu za žicu nije problem nikome, a spoj je veoma siguran. Ne trebaju ni klešta ni konektori.
;namig
--- End quote ---
Druze, jako dobro razumem sta govoris. Eventualno je resenje upravo to umetanje produznog "kabla" na sredini kabla koji izlazi iz servoa.
pnedic:
--- Quote from: ivanmagd on May 14, 2018, 09:54:46 PM ---Imam ja kljesta, pozajmicu ti, pre podne na novom beogardu posle podne kumodraz, reci gde ti odgovara da ih pokupis. Objasnicu ri kako se koriste, treba par pinova dok udjes u stos ali je veoma prosto
063 77 11 793
Ivan.
--- End quote ---
Ivane javljam ti se
HVALA !
pnedic:
--- Quote from: dusan.milenkovic on May 14, 2018, 11:19:21 PM ---Neznam ni sam koliko sam tih konektora sklepao za autice... te svetla te vitlo te kran te dozer... Svaki sam stegao pazljivo spicastim klestima i posle pazljivo zalemio da kalaja ima samounutra. Jako retko mi se desi da nece da udje zbog lema i nikad problem sa kontaktom ili odvajanjem konektora....
--- End quote ---
E upravo zato si i iskusan. Ja to radim jednom u sto godina i naravno uvek prvo zaj... sto komada dok ne napravim kako treba. Pre neki dan sam bio u tih prvih 100 (yay)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version