ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Повезивање погона са 2 мотора, питање БЕЦ-а

<< < (2/4) > >>

tibeteagle:
Odlično Lazo  (yay)
Zvuči jednostavno  :sljus
Pa da vidimo da li će Mephisto probati ovu verziju priključenja motora. Ako ovu kombinaciju mešanja kanala zna tvoja stanica onda je vredna novca.

MEPHISTO:
Биће крајње занимљиво!

Дуго ме је мучило питање уградње вертикалног кормила. Пошто су вертикалци под углом од 60% једноставна доградња верт. кормила на њих (као што је то на правом Ф22 би вероватно давала ефекат мешавине елерона и верт. к. Ја сам желео класичан ефекат чисте ротације у хоризонталној равни (на команду рудера) нарочито због прецизног слетања.

Радио сам неке експерименте овог типа

Иако свестан наивности саме конструкције ипак сам желео уживо да видим ефекат. А ефекат је следећи: команда рудера на лево је давала ефекат десног рола, дакле авион се ротирао на десно и скретао на десно.

Ово није оф јер нас враћа на причу са два мотора!

Дакле, иако сам практично одустао од верт. к. сада се ипак отвара та могућност. И ја сам знао за тај ефекат двомоторног погона али нисам веровао да је у пракси дофољно ефектан. На горњем видеу се јасно види да то добро ради!

Ово је бенефит од двомоторног погона који ми је у планирању овог пројекта буквално пао с` неба :)aplauz

Lazo:

--- Quote from: tibeteagle on March 07, 2009, 12:03:34 AM ---Ako ovu kombinaciju mešanja kanala zna tvoja stanica onda je vredna novca.

--- End quote ---

Graupner MX-16s. Izvanredan i veoma intuitivan softver. Zato sam odlučio (umesto da je zamenim) da je konvertujem na Spektrum DSM2 2.4GHz tehnologiju. Ostaće isti softver, ali će promenom pločice izlaznog modula (i još nekim sitnijim intervencijama) postati potpuno kompatibilna sa svim Spektrumovim prijemnicima. Ovo će se uskoro događati, pa ću nastojati da to što bolje publikojem na forumu.

Pozdrav

MEPHISTO:

--- Quote from: tibeteagle on March 06, 2009, 08:11:29 PM ---
Jedno drugo zapažanje za dvomotorce.
Ako bi se motori na tvom novom modelu okretali u suprotnim smerovima, momenti na motorima bi se poništili unutar konstrukcije. Ali je za to potrebno da je jedna elisa leva a druga desna. Pa ako nabaviš i levi, pitanje stabilnosti pri naglom dodavanju gasa je u potpunosti rešeno.  mmmm
Miksaj  ;namig

--- End quote ---

О томе сам размишљао.

Ипак, да ли ће тај ефекат момената мотора уопште бити значајан с обзиром да ће постојати две осовине ротације? Другим речима, и ако се окрећу оба мотора у истом смеру хоће ли постојати проблем ротације као код једномоторца??

MEPHISTO:
Решена ствар! DX7 сам управо програмирао да ради онако како је ТЕ то описао и као што је виђено на видеу. Све се ради искључиво софтверски и користи се AUX 2 за други мотор! Потребна су три микса. (<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version