RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Elektro jedrilica Roda 2
stevapn:
Šteta što nisam bliže! Verujem da lepo leti. Kakvi su vam utisci?
SloMi:
Iako sam sada već drugi put izašao na aerodrom još uvek nisam zapravo leteo model, osim iz ruke. Imam problem sa mojom RC stanicom, nije mi dopuštala da uključim motor, čudo jedno, svašta sam probao, kao da sada sve zavisi od redosleda uključivanja prekidača...Ako je tako vreme je da promenim stanicu. Sada to proveram...pa ću ponovo izaći na livadu.
presko:
Да ли си пробао да команду гаса пребациш на "revers"?
Поуздано знам да Futaba станице тако функционишу са Jeti контролерима.
SloMi:
Kod mene je komanda gasa na potenciometru.
Definitivno moja stanica radi na neočekivani način. Programirana tako da gas može da se koristi samo ako je neki prekidač u ON stanju, a on će to razumeti samo ako je palica (gasa, a kod mene flapsova) u prednjem položaju. To je uslov pod uslovom, zato je i došlo do zabune jer mogu i oba ta uslova da budu ispunjena a da motor ne proradi. Treći uslov je da palica mora da bude nepred , pa tek onda da se uključi prekidač....Sada radi, ali više nisam siguran kada će opet da me pređe...Nije ni čudo što moderni BOING avioni tako često i tako lako padaju... Za to su krivi "svemoćni" programi
dejan_ts:
zasto neiste uradili prebac ,da flapsove stavite na prekidac a gas vratite na palicu umesto flapsova ,mislim da je tu resen problem i naravno sve vratite u normalu
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version