RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Elektro jedrilica Roda 2
SABURO:
--- Quote from: dejan_ts on May 25, 2020, 03:33:10 PM ---zasto neiste uradili prebac ,da flapsove stavite na prekidac a gas vratite na palicu umesto flapsova ,mislim da je tu resen problem i naravno sve vratite u normalu
--- End quote ---
Nije prakticno za F5J tip jedrilica da imaju flaps/crow kocnicu na prekidac, jer se pri sletanju mora dosta korigovati kocnicama, da bi model sto preciznije sleteo u/od cilja
SloMi:
Imao sam to ranije na Geronimu. Tada su flapsovi bili pod tropoložajnim preklopnikom ali se pokazalo da je to isuviše grubo za vrlo precizno sletanje kada treba imati regulisanu kočnicu, jer treba i sleteti na par santimetara od tačke i to u poslednjoj sekundi... To na tako grub način nije moguće...
dejan_ts:
Pa onda ako je tako kao sto vi kazete Aurora 9 je savrsena za takve stvari ,ona ima bocne potenciometre za komandovanje i fino nalezu na kaziprst
pnedic:
A da li si kalibrisao ESC ? Ako ESC nije kalibrisan, motor nece uopste da reaguje na komandu gasa.
TX palica/pot gasa na full, prikljuci se baterija na ESC I posle dugog beeeep, palica/pot gasa TX-a vrati se na nulu. Iskljuci se I ukljuci se ponovo esc. Ovo je neka standardna procedura za vecinu esc-ova.
SloMi:
E to je dobra ideja.... i inače sam imao nameru da aktiviram kočnicu elise i sada je pravi momenat...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version