RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Elektro jedrilica Roda 2
IVAN3D:
--- Quote from: pnedic on May 26, 2020, 11:09:12 AM ---A da li si kalibrisao ESC ? Ako ESC nije kalibrisan, motor nece uopste da reaguje na komandu gasa.
TX palica/pot gasa na full, prikljuci se baterija na ESC I posle dugog beeeep, palica/pot gasa TX-a vrati se na nulu. Iskljuci se I ukljuci se ponovo esc. Ovo je neka standardna procedura za vecinu esc-ova.
--- End quote ---
Cenim da je 99.99% problem upravo u ovome.
stevapn:
Nikad mi se nije desilo da neće motor da radi bez kalibrisanja ESCa. Ne vrti punom snagom, ali vrti.
SloMi:
Setovao sam na ESC kočnicu elise i sada kod probe na stolu elisa odmah staje po isključenju motora.
Motor radi ali redosled uključivanja prekidača na stanici i dalje mora da se poštuje inače motor neće da proradi.
To je do stanice TX 9C. Posle 1000 ponavljanja tog redosleda to uđe u prste, obična rutina!!!
SABURO:
Ne poznajem stanicu TX 9C i obzirom da postoje zavisnosti, verujem da su podlozne promeni/konfigurisanju. Kod sebe na JR 11X sam napravio uslov da mogu da startujem motor samo kada mi je model u "launch" mode-u i kada postavim prekidac za motor (dodeljen je kroz podesavanja) na polozaj "On", tek tada klizac/potenciometar sa desne strane stanice ima kontrolu nad motorom/gasom. U svim ostalim mode-ovima se nece ukljuciti.
SloMi:
Moja TX stanica je Turnigy 9X, ja je nisam dobro nazvao. Nju ima veliki broj modelara. U nju sam ubacio novi firmware ER 9X koji je zaista moćan i koji omogućuje miksovanje svih potenciometara i prekidača, u bezuslovnom i uslovnom režimu i baš to jako komplikuje stvari i omogućava da se lako pogreši u programiranju. Zahteva dobru koncentraciju, oprez i dobru proveru fukcionisanja pod ralličitim uslovima. Kod mene ovo sada sve radi kako sam predvideo ali pošto se uglavnom jako retko izlazi na livadu lako se sve zaboravlja i to je potencijalna pretnja da se načini greška. Zato neki modelari praktikuju vežbanje sa stanicom i modelom u stanu i komandujući kormilima, motorom i kočnicama zamišljaju kao da zapravo lete na livadi...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version