Kako zbog razlicitih razloga ove godine, ponajvise Gremlina
, prakticno sam najvise vozio Cularisa. I sto ga vise vozim to vise uzivam u letenju sa istim. Ovog vikenda u Subotu je bilo jako toplo i relativno mirno kao sto znate. Idealno vreme za jedrenje. Cak su se i papiri sami dizali u vazduh i leteli
. Bila je prava uzivancija naci termiku i pustiti model da sam kruzi u istoj. Kao sto neko rece, svako dodatno komandovanje modela samo skracuje njegov let, tako da trimovanje kod jedrilice igra jako bitnu ulogu.
Cularis je moja 4 jedrilica i moram da priznam da sam nakon prvih voznji bio ocekivao vise. No, problem je ustvari bilo moje ne iskustvo. Da budem iskren, sa prethodnim modelima sam naucio da upravljam RC modelima ali nisam naucio da jedrim. I sada sam daleko od toga da mogu da kazem da znam da jedrim ali to sigurno radim mnogo bolje nego ranije. Odredjene letne karakteristike Cularisa su me jednostavno naterale da povedem racuna kako upravljam modelom i da nikad ne potcenim njegovu velicinu i inerciju.
Polako rasterujem Gremline tako da ce dosta novih modela doci na red da se leti sa njima. Koliko god mi je Cularis prosle sezone zagorcao zivot, tako se u ovoj sezoni u potpunosti iskupio
.
Pozdrav