Posto je ovo moj prvi post na ovom forumu, prvo bih zeleo da pozdravim sve clanove.
Apsolutni sam pocetnik u svetu letenja modelima. Dugo sam razmislajo sa kojom "spravicom" da krenem, pa sam se ipak odlucio za helikopter. Znam da je upravljanje helikopterom daleko komplikovanije od aviona, ali posto u blizoj okolini nemam uslove za pustanje aviona (veci otvoreni prostor), odluka je pala na helikopter. I tu su poceli problemi. Obisao sam sve prodavnice u BG i nisam ni sanjao koliko razlicitih modela moze da se nadje. Opet ponavljam da sam apsolutni pocetnik i znam da ce se ovaj moj, prvi model, polomiti, pa zato nemam nameru da odmah kupujem neki extra skupi model koji npr moze da se kupi u jednoj prodavnici u NS, koji radi na 2.4GHz tehnologiji, ima 4 kanala i kosta nesto manje od 20.000din.
U BG sam pronasao Syma Dagonfly 9093 helikopter koji kosta 5000din i i ma 2 kanala. Na internetu sam pronasao informaciju da dvo-kanalni helikopteri imaju komande gore-dole i rep levo-desno, a da im neki teg u nosu (baterija) omogucava da lete pravo. Na YouTube filmicima sam video da to bas i nije nesto narocito jednostavno. Po izgledu identican helikopter sam nasao i u jednom velikom supermarketu za 4000din.
Samo u jednoj prodavnici sam jos nasao tro-kanalni PicooZ Uranus koji je po velicini upola manji od gore pomenutog modela, ali po filmovima se vidi da je mnogo upravljiviji i stabilniji od dvo-kanalnog modela.
Da li mozete da mi kazete i preporucite za koji mozel da se odlucim? Ili mozda treba da za neke malo vece parice uzmem neki bolji model od ova dva? Hteo sam da odem i do Kineskog trznog centra u bloku 70, ali mislim da tamo ne bi nasao nesto pametno. Ili mozda gresim?
Ne bih zeleo da sebi odmah ubijem volju kada ne bi mogao da ni posle 1000-og pokusaja da kontrolisem dvo-kanalni helikopter. A sa druge strane, da li ovaj mali helikopter u opste moze da bude neki uvod u ovaj hobi?
Pomagajte
Veliki pozdrav