Сакс је у праву, ризик је мали, ја ЛиПо батерије користим годину дана уназад и никада није било никаквих проблема, а јако их малтретирам!
Горе поменуту врећицу имам и користим је. Иако пуним батерије које су ми веома добро познате и које остају потпуно хладне приликом пуњења са 3Ц, никада се не зна када ствари могу да крену наопако.
Иначе ЛиПо батерије увек пунити искључиво према инструкцији произвођача.
Према томе, свакоме ко пуни батерију а да то не ради на средини бетонске плоче величине 2 х 2 метра, ипак саветујем коришћење ове сигурносне врећице.
Ја моје батерије пуним на радном столу у соби и баш ми не би трабао ЛиПо ватромет.
Ако ти је врећица проблем да будно посматраш и пипкаш батерију током пуњења (што је можда потребно само када пуниш непознату батерију са струјом већом од препоручене) повремено отвори врећицу, провери батерију па је поново затвори...
Знам да звучим зихерашки, али цена могућег бедака (попаљен стан итд.) је таква да радо предузимам све мере предострожности.
Дакле, врећица није неопходна, али ако већ повећава сигурност, зашто је не користити?!