RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Padinsko jedrenje...

<< < (2/15) > >>

GILE:
Kole imam jedno pitanje, koji to RC uredjaj imas kad je ne osetljiv na dalekovod vidljiv na slikama.
Pozdrav od Gileta

kole:
Pa, Hitec Eclipse7, sto?

Ne zaboravi da je ovde i struja slabija,  ;D ;D ;D
Na testu dometa nisam primetio neke smetnje, a kad sam reglirao model bio sam dole, bas ispod dalekovoda. Sa iskljucenim predajnikom nema servo-zujanja.

Poz,
Kole

Lazo:
Kole, duboko si me razocar'o s'ovo kanadsko "RC drvo". Ja sam bio ubedjen da je Kanada mnogo dalje odmakla od nas u tim botanicarskim stvarima!?! Kanada je bre to, ej! To su sumetine, to su javori, hrastovi, sekvoje, lampioni, popokatepetli... Kad ono - drvce! Ma sta drvce?!? Ma samo nesto malo izdzikljalija trava. Sramota majkumu. Onolika zamljetina, a onolicka RC drvca. Nego slusaj sta ti ja govorim, ima daleko da doguras. Kada budes dolazio sledeci put, da si ti, blago meni, poneses koji pelcer odavde. BizMis bre da napravis tamo u Kanadi. Pare da namlatis. A mene, ako se za dan botanicara setis - setis, ako ne - nikom nista.

Pozdrav

modelar:
Kole,
koji to model letis ? Raspon, motor, baterije ?
Predstavi ga sa par reci, ili nam daj link prodavnice.
Teren izgleda veoma solidno.
Pozz

kole:
Model je Hobbico - UPSTAR.

To je jedan od malobrojnih modela gde je u kutiji spakovam i motor i akumulator. Kupio sam ga na proslogodisnjem Hooby-show-u i to sa popustom od $15.

Ima dva problema sa kojim se susretnu svi vlasnici. Jedan je sto upakuju veoma slab ESC pa se desava da motoro radi nekih 8 sec. i prekida. To je reseno preko garancije jer sam zahtevao da mi posalju nov jaci, i bi tako.
Drugi je problem sto je motor malo tezak pa je neophodno pomeriti unazad nosace servoa i dodavati olova na rep.

Ipak se mora imati neko iskustvo sa modelima jer ima nekih prepravki bez kojih se moze ali... Nadjoh na forumima da su im modeli extremno vukli u stranu i slicno. Ja sam model pregledao pre leta, mislim na teziste, uglove, polozaj krila i sve ono sto je na kraju krajeva neophodno.

Po specifikaciji:
Raspon 1725mm
Povrsina 29.8dm2
Tezina 1190-1305g
Opterecenje 40-44g/dm2
Duzina 1130mm
Motor Speed 540  ??? ??? ???
Aku Nimh 8x 1800mAh

http://www.hobbico.com/airplanes/hcaa2210.html

Kole

Navigation

[0] Message Index