Skoro ima godinu dana kako sam ovaj model dobio od magic-a na repariranje, s obzirom da je model iz totalno bezveznog razloga ( stanica, tj. fabricka greska ) zavrsio padom, tako da je model dosao na reinkarnaciju kod mene.
Model je jako lepo konstruktivno uradjen, trup jako nezno, dok su krila jaaaaaako dobro ojacana i skockana, tj robustna. Trup je kombinacija avio spera od 2mm i balze 2.5mm sa stiroporom u pojedinim delovima. Dok su komandne povrsine, vertikalac i horizontalac uradjeni konstruktivno od balze. Valjda je to zbog toga sto je za njega po defaultu predvidjen elektro motor, ali s obzirom da je dosao u moje ruke, ovaj model je radjen za verijantu sa glow motorom!
Trup je najvise pretrpeo prilikom pada, tako da sam bio primoran da ceo nos do kraja kabine ( ako se gleda od napred ) napravim. Za to sam koristio avio sper od 1.5mm ( nisam imao od 2mm ), koji je kasnije plankiran balzom od 2mm. Ceo unutrasnji kostur ( pregrade ) su radjene od avio-spera debljine 3mm.
Krilo je takodje bilo poprilicno ugruvano, tj. desna napadna ivica ( gledano od pozadi ) je bilo spljeskana, tako da sam za celu desnu polovinu krila pravio nova rebra, koja su kasnije plankirana balzom debljine 2mm. Leva napadna ivica je takodje imala ostecenja, ali ne u tolikoj meri kao desna polovina.
Sve komponente koje sam napravio su lepljene drvofixom ( belim lepkom, Wood super 3,
http://rcfly4um.org/index.php?topic=479.0 ) i cijanom. Epoxy lepak u ovom slucaju nisam imao potrebe da koristim, sem sto se koristio smolom i staklom u jednom delu krila kako bih ojacao koren krila kroz koji idu srafovi za vezu sa trupom ( jer je taj deo trupa bio jako ostecen ).
U sustini kad je model bio napravljen, presvucen je oracover folijom na standaradn nacin.
Model ima ukupno 4 servo motora, Graupner C577, bateriju NiMh 5celija 6v i prijemnik Graupner R700. Motor je mvvs 6.5ccm.
Evo i nekoliko slika koje sam zabelezio u toku reinkarnacije: