Poslednjih dana ovog maja vreme mi nije bilo bas naklonjeno za letenje jer stalno duva neki vetar,pa sam resio malo kao i ja da modelarim.
Naime,piper koji je bio zut i sa skroz otrcanom folijom je sada dobio novo "odelce"
Od ovoga sam krenuo:
Malo sam se razmisljao i pozeleo da imam model u boji srpske zastave.Koliko sam uspeo u tome Vi procenite sami.Sad to izleda ovako nakon par dana:
Proizvoljno sklopljen model tek probe radi na stolu:
Pred prvo paljenje:
Naravno ima decijih bolesti jer je ovo prvi pokusaj rada sa folijom,kao na primer ono sto je trebalo da prvo uradim,ja ostavio za kraj,pa sad prelazi sa folije na foliju nisu idealni,ali sam ja licno za prvi pokusaj zadovoljan.
Folija koju sam koristio je oracover scale,kvalitetna i jaka,tako da nisam imao mnogo problema.
Malo cu sledecih dana da poradim na detaljima samo jos da otkrijem kako da napravim par nalepnica.
ideja mi je par orlova belih odozgo na krilima i par brojeva na trupu sa strane,ali otom potom.
E,al to nebi bilo to kad bi bilo sve tako jednostavno.O cemu se radi,motor koji je bio na modelu je mds 40,sa 6,5 ccm,koji po pisanijama sa drugih foruma nije dorastao ovom poslu,
pa je nabavljen drugi od 7,5 ccm na kome pise samo T46,cini mi se thundertigerov,sa karikom.
Problem je sto je motor na stolu radio ko bombonica,ali posto na modelu stoji naopacke nikako da dobijem rad koji zelim,jer nakon par sekundi kad skinem kabl sa svecice,motor se jednostavno ugasi.
KOja stelovanja treba da odradim da bi radio kako treba,jer kad skinem svecicu posle toga ona je puna ulja do vrha.
pozdrav
Cane