I jos jedna mala dopuna za moj hangar.
Danas smo nas drug Darko,znani kao Dakyle,i moja malenkost,posetili nas sportski aerodrom u Davidovcu da isprobamo jos koji model.
Prvi je,naravno zuti,piper,koji se nekako nasao kod mene,a koga sam ja preuzeo od Dekija iz Jagodine,jer covek jednostavno vise voli 4 tocka.
Pa smo se zbog toga lako i dogovorili.
Model je izvorno bio od naseg druga Ivana Magdalenica,koji je sve odradio kako treba i ovim putem ga pozdravljam.
Elektro model,raspona 170 i kusur cm,motorizovan do bola i na 6s lipo penje u vertikalu bez granica.
Sta da kazem za piper sto vec nije receno.
Drugi model koji je danas isto tako imao svoj drugi let,je ASTRA od ceske firme TOPMODEL CZ.
Termicka i takmicarska jedrilica za klasu F4J,raspona 215 cm i tezine oko 700 grama.
Darko je sklopio u potpunosti za mene,pa slike same izrade ne postoje,
ali utisci o ovom modelu su da je model izvanredan,letne sposobnosti su tako dobre da nemogu da opisem svoje zadovoljstvo.
Sam model je izradjen vrhunski,bez ijedne mane,ali otom kasnije, u topiku kojim cu u potpunosti da opisem samu jedrilicu.
Danas je imala samo jedan let jer se vetar stalno pojacavao i stvarao mi smetnje a i strah da nesto ne pogresim jer zbog tezine modela vetar se bas poigrava sa njim.