Ako sam te dobro shvatio ti ne zelis da pravis model vec recimo ultra laku jedrilicu.
I ja bih isto to zeleo, ali mislim da dok ne udjemo u Evropsku Uniju nema nista od toga....
Ne mislim uopste da je to fizicki neostvarivo (naprotiv vrlo je moguce da covek sam uradi tako nesto).
Ja bih pride izradio i instrumente.... i razne "nemoguce" stvari...
Sad ima dosta ljudi koji misle da se covek proserava (polazeci od samih sebe: znas ono: "Svaki lopov misli da su svi ljudi lopovi.
i to je i tacno u 99.9% slucajeva ali hebi ga nije u onih 0.1%... i spemni su da te ispljuju.... izvredjaju....... ma urade ti svasta.... (E sad po njihovom ponasanju ti moras svakom po naosob da objasnis ......, e za to ti treba 5 zivota...., a takvi su da sve dok nisu dovedeni do toga da ono za sta pricaju da je nemoguce i da ne postoji da im recimo to cega nema udari u glavu..., e onda bi rekli.., ali ti ne mozes recimo ovo ono....).
Naravno da sam ozbiljan i naravno da sve mora da se uradi po zakonu i naravno da mora da bude sigurno i naravno da mora da se isproba proveri..........................,,.....,,,........... (ovo pisem za one pametnjakovice koji ce to da izuste u slucaju da nisam zapisao
I naravno da je tesko i naravno da to ne moze svako.... i 1000 puta naravno. (Ali dzaba)
E sad dolazimo do dana kada ti treba da zapocnes projektovanje, gradnju ispitivanje..... (u cemu ja ne bih zazirao ni od ispitivanja delova - recimo krila na dinamicko opterecenje do popustanja konstrukcije...., jes da je skupo lomiti, ali ako to dovodi do sigurnosti....).
Sad ce naravno da dignu glas oni (Tome) kako treba za to imati ovo i ono (naravno da nisam pomislio da ja mogu svojim pogledom i sa "javlja mi se" da
merim sile i zadajem aktuaciju...., ali veruj mi prici nikad kraja, sve dok ih to sto govore ne osramoti ne prestaju da pametuju).
I tako dosao taj lep dan kad treba svoj projekt da pocnes, odes u Direktorat za vazdusnu plovidbu jer to bi tako trebalo po zakonu da ti oni odobre.....
I naravno da u njemu rade isti takvi ljudi.... I znas sta ce da ti se desi.... (pa sve sto budu mogli da ti prebace prebacice ti, verujem da ce ti na kraju trebati ne dva nego jedno 5 fakulteta da bi im zapusio usta (izmedju ostalih mislim i na pravni i na medicinski).
E sad sto se ja toliko nerviram oko toga?
Pa zato sto ce isti ti ljudi koji tako postupaju sa tobom sa nekim svojim "pajtosom" postupati tako da ce sve sto pise u zakonu za njega nema problema.... i tako ce neko ko je gori od tebe 100 puta (recima sto puta) to moci da uradi, a ti neces.
I na kraju ce doci do nezgode i svih mogucih steta i sve ce biti "po zakonu".
To ti je sumorno drustvo u kome zivimo.
Pozdrav,
Petar