Sada da se mnogo ne hvalisem, ali mogu da kazem za sebe da sam bio na svim kontinentima i video mnogo toga (sto modelarskog, sto ne modelarskog)
Mirce je sa nama podelio svoja putovanja na Top Gun takmicenja.
Sada da li je ovaj Jet novost za nekoga ili ne, to me ne interesuje, ja sam ih video uzivo i u Africi i u Juznoj Americi, tako da za mene sigurno nisu novost.
Ali bih voleo da zajedno sa Cokom, bar virtuelno, sklapam to avionce i ako mogu da dam neki svoj dobar savet.
Modelari imaju cudnu psihologiju.
Neki se bavi modelarstvom zato sto nikada se nisu igrali kao deca ili nisu imali cime da se igraju.
Neki se bave ovim da bi se k.u.r.c.i.l.i., ili ti ispravljali neke komplekse takodje iz detinjstva (moj tata je jaci od tvog....)
E, a neki , koji se zovu "stari asovi"(nazalost velika manjina) su tu da bi uzivali i da bi unapredjivali sebe u smislu tehnike pilotiranja i gradnje novih modela.
Jedan od mojih gurua (pored Kremica) je bio Petar Smiljanic, koji je ovu vecu grupaciju modelara nazivao "sviraci".
Sviraci su modelari koji imaju dve stvari koje su beskonacno velike:jezik ili ti pricu koja ide u nedogled i strah.
Kao klincu te stvari mi uopste nisu bile jasne, ali danas sve je jasno kao dan.
Sada izbor je na vama:svirac ili stari as.
Ja sam sigurno svirac, ovaj stari as