Hvala na lijepim riječima, samo mislim da sam se malo loše izrazio, nije baš da nemam nikakvo iskustvo sa letenjem, naveo sam goe da imam još jedan model kupovni izradjen od EPO, messerschmitt (ME-109) sa njim sa naučio neke osnove letenja, a i uočio sam u svom bivsem postu da sam napravio grešku u kacanju, nije se radilo o 40 metara nego cirka 10+ metara. Ali sve ukupno se ovim hobijem bavim neka 2 mjeseca, i neku osnovnu fazu sa simulatorima sam prosao prije nego što sam zbavio model. Ovo imam želju da napravim da bi bolje shvatio šta je šta, a uz to divan je hobi. Sad malo odmaram, pa za koji sat bacam se na posao da popravim ovo što sam pokvario
, pa ako vrijeme dozvoli ponovo LIVADA
P.S. Model je trežak 610 grama, sa svom opremom na njemu, originalne RTF verzije su cca 650 grama, tako da mislim da sam prilično ubo. Jutros sam takođe mnogo razmišljao o jučerašnjim objašnjenima koje sam dobio od vas, i po svemu tome mi se čini da bi moja krila trebala da se podignu barem za neka 3-4 cm, a pritom da elisa bude nesto manja mozda 6*4, ova koju trenutno koristim je 9x4,7 skracena za po 5 mm. Slažeteli se? Al prije svega ću naravno još jednom probati ovako kako jest, Još uvijek nisam 100% siguran u ugao motora u odnosu na krila i trup, valja vijugat, nema druga, pa ako bude sreće poletit će jednog dana. JA NIKAD NE ODUSTAJEM
Hvala još jednom svima, šaljem slike, a ako bude sreće i neki video...