Author Topic: Spree Sports  (Read 85680 times)

Offline n3mke

• Sr. Member
Re: Spree Sports
« Reply #135 on: September 30, 2008, 05:06:22 PM »
fino si odradio! Mozemo opet na letenje cim nadjem aviosper za nosac motora. Inace folija prijanja na staru, samo lepo zategni kad budes lepio i posle ako ima nabora, stavis krpu preko pegle i ukljucis na jedna pa preko toga!

Offline leonardofibonacci

• Sr. Member
« Reply #136 on: October 02, 2008, 11:47:05 PM »
Evo, danas sam kupio foliju. Kod Vijeke nije bilo bele, pa sam uzeo plavu, kao drugu najzastupljeniju boju na modelu. Foliju sam zalepio relativno jednostavno. Uzeo sam onu malu pec, sto ima ventilator i grejac, polozio je da duva vertikalno, malo grejao, malo ravnao i ispalo je super.
За живот ми мало треба: клавир, хлеб и парче неба!

Offline n3mke

• Sr. Member
« Reply #137 on: October 03, 2008, 12:58:10 AM »
ok si uradio! :) sada ostaje da poletis ponovo, a imam jedan savet i to je da zaboravis na rudder, znaci ne koristi ga uopste!! ako hoces mogu da ti utrimujem posto sam vec apsolvirao ovaj model :P

Offline n3mke

• Sr. Member
« Reply #138 on: October 06, 2008, 09:18:55 PM »
Ponovo sam danas leteo, ovaj put na savskom nasipu. Na pocetku je duvao veoma jak vetar, pa je model bukvalno mogao da leti u mestu. Vetar ga je vukao zestoko, ali opet sam uspeo da napravim let od 2 min, i da sletim nekako :D
Kasnije smo se pomerili na neku malu livadu blizu blokova, a i vetar je polako stao pa smo leteli fino. evo jos jedan snimak
 http://www.youtube.com/v/jS5IS-bShd8

Svima preporucujem spree :)
p.s. ovo je najgore sletanje koje sam imao od kad sam kupio model, slucajno sam pri sletanju povukao komandu elerona u levo pa je bilo truckavo..
« Last Edit: October 06, 2008, 10:47:27 PM by n3mke »

Offline Lazo

• Hero Member
  • Za pametnog čoveka i komarac je muzika.
« Reply #139 on: October 06, 2008, 09:30:13 PM »
Odlicno! Samo tako nastavi.

Pozdrav
Smrt fašizmu - Sloboda na aerodromu!

Offline n3mke

• Sr. Member
« Reply #140 on: October 08, 2008, 10:15:19 PM »
Hvala Lazo  :big smile

Danas je spree imao i prvi pad  (zid)
naravno, desilo se zbog banalne greske, tj. stanica je ostala na modelu koji mi sluzi za simulator, i gde su eleroni i rudder reversovani :(
stete ima ali nije strasna, malo na krilu i jedan od firewall-ova (ako se to tako zove) je pukao od tezine baterije (sad taman mogu da gurnem bateriju do nosa  :hehe)

Osovina se sada skroz pokrivila pa sam morao da turim novu, od cd-roma. Napravio sam nesto kao prop saver :)  Hvala Dule za gumicu i elisu  :rock
evo slike
« Last Edit: October 09, 2008, 12:18:35 AM by n3mke »

Offline aco

• Jr. Member
  • **
« Reply #141 on: October 09, 2008, 08:04:26 AM »
sve ti je ok, samo skrati tu osovinu do same elise. apsolutno nema nikakve potrebe da bude ovako dugacka. Ovako ce vrh osovine da vibrira i da ti brzo razbije lezajeve na motoru

• Sr. Member
« Reply #142 on: October 15, 2008, 09:50:48 PM »
Taman sam se resio jednog problema, kada je iskrsao drugi! Nekom prilikom sam ponovo probavao onaj moj 380 motor i sve je radilo super, kada sam vratio stari, primetio sam da mi se, po spajanju baterije servoi ne mrdaju (sto je obicaj sa ovim ESC-om) i da mi ESC neprestano pisti. Problem je bio u tome, jer sam zaboravio da spojim ESC sa prijemnikom. Kada sam to uradio, sve je radilo super. Kada sam pokusao da trimujem kormilo, gas je otisao do kraja (to mi se i ranije desavalo, jer je ta palica lomljena od strane bivseg vlasnika). Ranije sam to resavao, tako sto iskljucim bateriju, pa sve od pocetka, ali sada ESC nije hteo da mi da znak, da mogu da pokrenem motor (kada spustim gas u donji polozaj, ESC mi da znak, da mogu da dodajem gas). Pokusao sam da ga pomerim na neki drugi kanal, ali desava se isto, stavise, kada gas pomerim u gornji polozaj, ESC upadne u meni za programiranje (sto je normalno, jer ne mogu da dotaknem donju granicu gasa). Molim vas, pomozite mi, ja sam pokusao, sta je u mojoj moci, ali ponestaje mi ideja.

Pozdrav.

Offline n3mke

• Sr. Member
« Reply #143 on: October 15, 2008, 11:03:34 PM »
Ja stvarno ne kapiram sta ce ti taj motor, samo stavi osovinu iz cd  rom-a na brushless i uzivaj..

• Sr. Member
« Reply #144 on: October 16, 2008, 12:06:47 AM »
O njemu i govorim.

Offline srpska posla

• Full Member
« Reply #145 on: November 02, 2008, 09:07:27 PM »
Izgubljeno-nađeno!

Prebrojte točkove na svojim modelima, možda nekom fali?  (fiu)
Nađeno danas na Keju, izgleda  da Glow Kjošo prepoznaje svoje 'Lektro rođake (ili bar njihove delove) iz aviona. (<--)

Točak je stvarno dobar  i jak, i može da se iskoristi za neki ozbiljniji, veći model,  a sada bez njega je jedan elektro Kjošo smršao 22grama (-7g točak -15g balast u nosu aviona).
« Last Edit: January 11, 2009, 05:00:03 PM by SABURO »
Jednom Hobi, opet Hobi treci put...to su vec srpska posla

Offline panther

• Jr. Member
  • **
« Reply #146 on: November 02, 2008, 09:16:49 PM »
To je tocak sa leonardofibonaccijevog spreeja.

• Sr. Member
« Reply #147 on: November 02, 2008, 10:02:27 PM »
Ne mogu da verujem!

Ja planirao da dodjem danas na kej, ali morao sam da ostanem duze u crkvi. Sudbina je odigrala svoje.
« Last Edit: November 02, 2008, 10:17:38 PM by leonardofibonacci »

Offline srpska posla

• Full Member
« Reply #148 on: November 03, 2008, 08:28:00 PM »
Evo, danas je i Ivan (Leonardo) leteo svog Sprija.
Prvo je prošao obuku na glow kjošu koji je dosta brži (u odnosu na položaj palice gasa) i okretniji od elektro varijante.
Zatim smo pre poletanja Ivanovog modela pristupili istrebljenju gremlina...a ostalo... nek vam svoje utiske prenese leonardofibonacci, ako to želi.

« Last Edit: January 11, 2009, 05:00:46 PM by SABURO »
Jednom Hobi, opet Hobi treci put...to su vec srpska posla

• Sr. Member
« Reply #149 on: November 03, 2008, 10:23:36 PM »
Bilo je lepo danas na keju. Moj Spree je poleteo prvi put, bez problema. Bio je samo jedan, mali, problem. U jednom trenutku, motor je stao. Obavio sam "prinudno sletanje" na neku dzombastu travu. Sletanje je bilo relativno dobro, ali zbog zemlje je avion zavrsio na nosu. Pomislili smo da je baterija prazna, ali, kada bolje razmislim, mislim da nije: ta baterija je velika (2Ah), a i motor je radio posle. Predpostavljam da je ESC stao, zbog velike temperature. No, po sletanju smo primetili da se rep, od napadne ivice horizontalnog stabilizatora, do napadne ivice vertikalnog stabilizatora, odlomio. Kada sam dosao kuci, skinuo sam foliju i primetio da se SAMO ODLEPIO ! ! !   To pokazuje, koliko je fabricki lepak los!