Danas sam nacinio svoj prvi samostalni let
(zapravo jedan i po)!
Prvi let:Trajanje:20 sec . . .
Opis:Let je poceo uobicajeno proverom komandi i zatezanjem srafova. Posto je to obavljeno, dodao sam gas i Spree je krenuo. Uprkos mojim naporima da ga dignem u nebo, on nije reagovao. Presao je sa betona na travu, naleteo na dzombu i prevrnuo se na nos. Posle dalje istrage, utvrdio sam da vertikalni stabilizator ima veci korak nanize, nego navise. Resio sam to tako sto sam pomerio rucicu servoa na sredinu.
Steta:Dodatno naprsli vec naprsnuo nosac motora.
Drugi let:Trajanje:10-ak minuta.
Opis:Drugi let je poceo zaista lepo: gas do kraja i Spree se, skoro sam, dize od zemlje. Samo letenje je bilo jako mirno. Leteo sam sve vreme na 1/3 gasa i nisam pokusavao nikakve akrobacije. Leteci tako, odjednom mi se u kadru pojavila neka baba, niotkuda, pri samom prilazu za sletanje! Par naglih pokreta dalje i Spree je poljubio zemlju. Kada sam otrcao tamo, primetio sam da baba nije bila ni blizu.
Steta:S obzirom da nisam stavljao poklopac motora, sva creva su mu izletela napolje, ukljucujuci i bateriju. Kada sam video stetu, bilo mi je drago, jer je onaj, dva puta naprsli nosac motora, pukao do kraja i time apsorbovao energiju, tacno kako sam i zamisljao!
Osim toga, izgleda se zvono na prokletom Towerpro motoru iskrivilo!
Vise nikada necu kupovati taj motor! Jos jedna stvar, koja me je obradovala je to da je donji deo nosa, oko stajnog trapa, koji sam popravljao posle prvog pada, odlicno izdrazao i nije nigde naprsnuo, dok je sam nosac stajnog trapa, opet puknuo. Al` nema veze, sve se to da srediti . . .
Sve u svemu, jako sam zadovoljan danasnjim letom! Ovom prilikom se zahvaljujem Mat-u na MasterAirScrew 7x4 propeleru, sa kojim Spree leti super!