Author Topic: Spree Sports  (Read 85703 times)

Offline leonardofibonacci

• Sr. Member
Re: Spree Sports
« Reply #75 on: September 11, 2008, 11:55:24 PM »
Sto se tice baterije, verovatno ste u pravu, ali ja sam doziveo nervni slom, pa sam zaboravio na tu mogucnost.

Sto se tice ESC-a, on je jako mali. Za sada nsam primetio nikakav kratkospojnik na njemu, ali provericu.
За живот ми мало треба: клавир, хлеб и парче неба!

• Sr. Member
« Reply #76 on: September 12, 2008, 12:07:12 AM »
Izgleda to ovde, ipak, nije slucaj.

Offline panther

• Jr. Member
  • **
« Reply #77 on: September 12, 2008, 12:16:01 AM »
Za bateriju nemoj da brines moja od 1500 mAh se prvi put punila tj. napunila do 9xx mAh zato sto nije bila skroz prazna.

• Sr. Member
« Reply #78 on: September 12, 2008, 12:21:16 AM »
To je Ok, no sada dozivljavam nervni slom zbog tog reglera . . .

Molim Lazu da, ako procita ovaj post skoro, kaze kakva su bila njegova iskustva sa ovim reglerom.

• Sr. Member
« Reply #79 on: September 14, 2008, 09:23:45 PM »
Konacno sam dobio neki feedback od reglera. Trebalo je da naucim da prepoznam signale, koje mi salju prijemnik i regler koji su iz nekih razloga pre bili drugaciji. Sada se pojavio drugi problem. Jednostavno, kada navrsim 100% gasa, motor se ugasi, pa moram da ga resetujem, tako sto drzim "trainer" taster, dok prijemnik ne odreaguje, onda ga pustim, pa smanjim gas do kraja, dok ne dobijem drugu reakciju od prijemnika, pa tek onda dodajem gas. Bio je veliki problem, konacno, namestiti situaciju da, kada je palica u gornjem polozaju, dobijem priblizno 100% gasa, umesto da mi se ugasi na par milimetara, pre gornjeg polozaja. Sada imam gas samo od polovine polozaja palice, nagore, sto je bolja situacija, no da imam od polovine, nadole.

Offline n3mke

• Sr. Member
« Reply #80 on: September 14, 2008, 09:39:35 PM »
A zasto brines oko toga kad ces na kraju koristiti brushless?

• Sr. Member
« Reply #81 on: September 14, 2008, 10:31:32 PM »
Kao prvo, ovakva iskustva me jacaju i uce.

Kao drugo, poletecu prvo sa cetkicama.

Offline mibuone

• Pocetnik
  • *
« Reply #82 on: September 15, 2008, 07:34:19 PM »
Pozdrav svima, evo danas sam napokon zavrsio moj Spree sports sa OS LA 25 motorom. Prije desetak dana sam sam u Spaceu-u kupio model i za svaki slucaj uz njega i par brasles motora i kontrolera, bio sam veoma razocaran jer je modelu sa seriskim motorom trebalo dosta dodatne tezine da bi bio u balansu a sa braslesom i li-po baterijom i jos vise. Inace nije mi se svidjelo kako model leti sto je mozda pokvarila i sva dodata tezina pa sam odlucio da ugradim glow motor koji mi je ostao od jednog ranijeg trainera koji sam polupao. Model kao da je napravljen za ovaj motor, prvo sto nisam imao nikakvih problema oko balansiranja jer sam sve korogovao sa pomjeranjem prijemnika i baterije a onda sto sam potpuno odusevljen kako model leti. Moram reci da su elektro varijante koje sam probao (serijski motor i kontroler i brasles Tower pro 2408-21T-3 sa kontrolerom 18A) smijesni za owu glow konfiguraciju. Evo par fotki

E sada, sve je to dobro ali mi se desava da pri vertikalnom letu motor ostane bez goriva. Da li na to moze da utice udaljenost rezevoara od karburatora ili nesto drugo? Pozdrav jos jednom.

Offline n3mke

• Sr. Member
« Reply #83 on: September 15, 2008, 07:43:17 PM »
Odlican je model, mozda je to cak i poveci motor s obzirom da leti veoma brzo sa osmax 10 la

Offline mibuone

• Pocetnik
  • *
« Reply #84 on: September 15, 2008, 07:49:40 PM »
Iskreno, stavio bih manji ali taj sam imao i pokazao se dobra kombinacija. Ukoliko do sutra rijesim problem sa gorivom i ako mi vrijeme dopusti napravit cu video snimak pa cu okaciti.

Offline n3mke

• Sr. Member
« Reply #85 on: September 15, 2008, 07:51:07 PM »
a jel mozes jos nesto da kazes o onom brasles combou?? Ja sam taj planirao da kupim al sad kad kazes da je slab nisam siguran, mozda bolje da uzmem neki jaci

Offline mibuone

• Pocetnik
  • *
« Reply #86 on: September 15, 2008, 08:19:46 PM »
Moj savjet bi ti bio da uzmes nesto jace ako mozes ali vidjet ces da ce ti biti potrebno puno olova da bi model doveo u balans.

Offline magic

• Hero Member
« Reply #87 on: September 15, 2008, 08:31:24 PM »
Mislim da je smesno porediti OS 25  koji ima 0,44kW ili 440w sa navedenim brushless setupom koji ima 150W. Poenta je da sa ovim bls elektromotorom i dovoljno velikom baterijom 3S od cca 1600-1800mAh model bude u tezistu, sto je moguce manjom prepravkom vrha modela kako bi se baterija gurnula sto dalje od tezista. Sa navedenom baterijom model leti 20 min. i ima cak i prejake performanse za jednog pocetnika.

Pozdrav
Veljko

Offline mibuone

• Pocetnik
  • *
« Reply #88 on: September 15, 2008, 08:53:56 PM »
U pravu si, nisam pokusao da sirim otvor da bih gurnuo bateriju jos napred vec sam dodavao olovo oko motora, ipak sam zadovoljan sa ovim kako je sada.

Offline Ziv

• Pocetnik
  • *
« Reply #89 on: September 15, 2008, 11:56:04 PM »
Mibuone,

E sada, sve je to dobro ali mi se desava da pri vertikalnom letu motor ostane bez goriva. Da li na to moze da utice udaljenost rezevoara od karburatora ili nesto drugo? Pozdrav jos jednom.

Motor u vertikalnom letu ne moze da "povuce" gorivo tako da moras da mu pomognes dodavanjem pumpe. To je bilo resenje dok sam se ja bavio "mokrim" motorima ali ne verujem da su do sada pronasli nesto novo. Svojevremeno su dve firme proizvodile tu vrstu pumpe u USA. Uostalom, nadam se da ces dobiti adekvatnu pomoc od nekoga ko je u toku, ja se za sada bavim samo elektricnim avionima.

Pozdrav Zivko.