Gizmo,ovaj tvoj projekat pratim od pocetka i mogu da kazem da je projekat odlican,fenomenalan,fantastican,mozda sam mogao naci jos koju rijec ali je dosta i ovo
Posto sam i ja u ovoj oblasti znao sam da postoji projekat trikopter Draganfly ali imajuci u vidu cijenu samog modela
i elektronika koja je u njemu a mala je tezina koju moze da nosi odustao sam od trikopter verzije za AP.Naravno ovdje govorim o tome da se udaljim stepenicu vise od amaterskog.
Moram priznati da do pajave ovoga tvoga topika nisam znao da se moze nesto slicno ovome napraviti,a da tu nema silne elektronike kao u Draganfly.
Sa ovom HD GoPro kamerom postizu se odlicni snimci a sa jos boljim servoima i ziroskopima i stabilizacija bi bila bolja.Naravno to sve povecava i cijenu tako da tu negdje treba naci zlatnu sredinu.
U predstojecim i jesenjim danima sledeci moj projekat je ovakav trikopter.Posto sam kompletirao AP platformu za Trex - 600 i na njega se sada moze postaviti bilo koji profi aparat, jer mu tezina ne predstavlja problem,sad je dosao red da se malo posvetim snimcima.
E sad sto se tice odnosa trikoptera i helikoptera za sada heliji imaju prednost sto se tice tezine sa kojom mogu da se nose bez problema a kad su u pitanju trikopteri to je malo diskutabilno.Za profi snimanje po mom misljenju helikoptri su na prvom mjestu naravno govorim o helijima koji imaju kao dodatak stabilizirajucu platformu na koju se moze zavisno od helija postaviti profi kamera sto je i meni krajni cilj sa T-Rex 600 ali do tada ima jos vremena.Za sada su fotke u prvom planu,a u toj pauzi cu malo experimentisati i sa trikopterom.
Primjetio sam na par sajtova oktokopter koji moze da se koristi za ovakvo nesto a tu je opet cijena oktokoptera
Imajuci u vidu rapidni napredak elektronike i ova granica ce biti sve manja.
Sto se tice tvog trikoptera nisam siguran kojeg je precnika ,koja je tezina modela i koja mu je max.teizina koju moze da nosi.
Video snimci su ti fenomenalnu
sto potvrdjuje opet cinjenicu da ubuduce treba razmisljati sve vise o ovakvim letjelicama.Jos jednom svaka cast i mnogo lijepih videa