leonardofibonaci izvini!
Ja sam zapoceo, a kako vidim zaostao sam sa dobre diskusije.
Stvarno je pitanje malo glupo i zalosno.
Glupo, jer odgovor imas na sve strane, pa i na netu. U osnovnoj skoli, na tehnickom se vec deca upoznaju sa ovakvim stvarima, kao lepak za drvo.
Zalosno, sto nema gde i od koga da se uci pravo modelarstvo kao nekada. Ali tu je internet, pa ako znas malo engleski, sto je danas osnova ciber pismenosti, mozes sve da "iskopas".
Ne znam koliko imas godina, ali sa ovog foruma ces malo da naucis o modelarstvu.
Ako postavis gomilu pitanja na forumu i mislis da ce te pravilno posavetovati :'(. Ovo je bas bio dobar primer.
Konacno moj odgovor:
Kupi u najblizoj farbari ili gvozdari najbolje belo lepilo za drvo (najbolje od Henkell-a), brzovezujuci.
To je
osnovno lepilo za sve vrste drveta.
Ima i u malom pakovanju od 2 dl.
U UHU programu to je UHU COLL lepilo.
Smolaste lepkove ne moras koristiti za balzu, jer su suvisno jaki, skupi su i nezeljeni za prste. Samo u izuzetnim prilikama, kada se balza lepi sa tvrdim drvetom, plastikom ili metalom.
Cianoidno lepilo je takode dobro lepilo, ali je jako OTROVNO UDISATI! Ako si pocetnik i neiskusan, NE predlazem da koristis.
Replika ovim drigima:
Stirodur sam nabacio zato jer je izvanredan materijal za modelarstvo, ako se dobro upozna i zna koristiri.
No, o ovome na drugom mestu .
Adame, stirodur je onaj materijal od koga ti je onaj lepi Messersmit
I moji modeli, sa kojima skidam modele od balze sa neba kao sa prackom
Poz. T.E.