RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Zamena za oracover foliju?

<< < (4/5) > >>

ak:
Dobio sam neku providno termo foliju sa UV zastitom iz US u KIT-u uz EPP model. Oni je zovu "laminate" i debljine je 75 mikrona a navodno se koristi za stampu.
Folija je odlicna za presvlacenje EPP-a i daje mu veliku cvrstinu a lepak se evidentno aktivira na nizoj temperaturi od tacke topljenja EPP-a.
Malo sam prosao kroz ponudu Oracal-a i vidim da imaju termo folije slicnih karakteristika, Oracal 8300.
Da li je neko probao?

Anakin:
Toj Oracal 8300 foliji je rok trajanja godinu dana tako da... Ja se ne bih igrao. Inace. nisi morao tako daleko da "ides".  :big smile

http://www.oracal.rs/proizvodi/oracal-8300/

Daki:
Dosta davno sam presvukao stirodursko krilo jedne jedrilice od 2m sa oracal folijom, uz pomoc starijih modelara u subotickom klubu. Pre nego sto smo postavili foliju, naneli smo na krilo neki lepak u spreju, ne secam se tacno koji, (to smo radili pre jedno 7-8 godina) i ostavili smo male preklope folije. Uglavnom folija jos uvek drzi na krilu i nisam je mogao ni posle toliko vremena rukom odvojiti.
Pozz

tibeteagle:

--- Quote ---Toj Oracal 8300 foliji je rok trajanja godinu dana tako da...
--- End quote ---
To važi samo ako je neprestano izloženo jakom suncu i prvenstveno menja nijansu, jer je trasparetna folija. Na modele se može stavljati isto kao i druge PVC folije.

ak:
Nasao sam je u komsiluku za oko 550din metar kvadratni.
Losa stvar je sto nemaju bezbojnu transparentnu nego samo toniranu, ni to nece biti problem, nadam se.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version