Nazalost jucerasnji dan je bio koban po moju cessnu a i po mene.
Moj prvi let je traja svega 10-ak sekundi...
Pvo slike, ovo je avion pre poletanja:
Brzo sam shvatio da se nesto desilo sa prednjim tockom i posle pola sata pokusavanja da ga namestim (stalno je vukao na desnu stranu) odlucio sam da mu skinem tockove i bacim iz ruke.
Kao sto rekoh let je trajao 10-ak sekundi a ovo su slike sa mesta uvidjaja:
Desilo se to da sam ispao kreten, tj. tek nakon sto sam slupao avion shvatio sam gde sam pogresio. Mislio sam da sam otklonio i najmanju sitnicu koja nije funkcionisala kako treba na avionu a propustio sam ono osnovno a to je control check.
Nisam proverio elevator na kojem je trebalo uraditi revers na servo-u. To sam shvatio tek kada je poleteo avion i kada sam pokusao da ga podignem jer je nos poceo da se spusta. Instinktivno sam povukao palicu na dole i dodao malo gasa medjutim avion je jos vise krenuo da zaranja i naravno bio je to direktan pad na nos.
Pukla je elisa, spinner, drzac motora, zaboravih kako se zove ovaj plasticni poklopac motora koji se vidi da je izguzvan na slici, elevator je pukao na pola i otpao je push-rod sa jednog elerona.
Ne mogu vam opisati koliko je to bilo porazavajuce
Ali odlucio sam da cu da je popravim, pregledao sam sve i misilm da ce epoxy tu vecinu stvari moci da resi. Jedino ne znam kako da resim taj zguzvani poklopac motora....
Da li nesto od ovih delova moze da se nadje negde kod nas i da li postoje neki univerzalni?
Pomagajte ljudi, svaka ideja je dobrodosla.
PS izgleda da je mene ta pocetnicka sreca zaobisla nekako... :'(