Već davno započet projekat ovih dana našao je svoj nastavak. Morao sam prvo da se presaberem dokle sam stigao. Definitivno sam se uverio da je teže praviti mali model, pogotovo skala, nego gromadu ogromnu gde ima prostora na pretek.
Trup modela je pravljen iz dve polovine koje se trajno slepljuju i sve što je unutar trupa mora biti kvalitetno odrađeno, jer popravke nema. Upravo je to i bio prvi korak u nastavku radova. Završetak zadnjeg dela sa fenom i motorom kao i pripadajućim kablovima koji idu celom dužinom trupa do ESC-a i baterije, a koje opet određuje buduće težište modela. Zadnji deo je demontažan i mogao bi da posluži u slučaju kvara na pogonu.
Taj zadnji deo drže dva imbus šarafa koji se uvrću u matice ugrađene u prednjem delu trupa.
Sajla komande horizontalnog stabilizatora prolazi kroz trup u gornjoj zoni i kroz sredinu vertikalnog stabilizatora dolazi do komande horizontalca. Komanda vertikalca nije predviđena.
Desna polovina trupa gde se vide dve kartonske cevi kroz koje se provlače žice za pogon motora. Napred se vidi i sajla horizontalca.
Za komandne salje sam iskoristio unutrašnju salju od 2mm kroz koju prolazi čelična žica 0.8mm i ona je ta koja prenosi komandu. Ovo je diktirala težina sajle jer nisam našao lakšu verziju, a dovoljno pouzdanu da je "sahranim" u trup.
Na obe bočne strane nalazi se komanda elerona čije sajle idu napred do samog nosa modela. Na ovaj detalj sam morao posebno da obratim pažnju jer je takođe posle nepristupačan.
Bez štipaljki i šarafa čelična žica od 2mm koja prolazi dužinom krila do elerona podešena je da ima odgovarajuće otklone i zalemljena.
Bužir sajle ja zalepljen epoksi lepkom i uzengijom "zakucan" za rebro trupa.
Dve polovine trupa kao i zadnji deo izgledaju kao na slici. Posle ubacivanja "gaća" lepe se obe polovine u jednu celinu
Detalj usisnog otvora za vazduh
Došlo se do kraja drvenih radova, sledeći posao je presvlačenje folijom
I pored toga što je kabina malena, morao sam da pravim alat i vakuumom je napravim.
Ovih dana krećem sa presvlačenjem, slede nove slike.
Inače model nema stajni tap nego poleće sa kolica, a sleće na trbuh. Kolica se prave što lakša kako bi model mogao da poleti, a da mu ta kolica ne budu velika smetnja.
Nadam se da neće biti velika pauza, pa na poljanu.