Danas sam opet bio na Čeneju... Ovaj put je bilo lepše jer su mi se pridružili, Bane, Sale i čika Dule... Naravno zvali smo i ostale ali, verovatno zbog važnih "državničkih obaveza" nisu mogli da dodju...
Najsramotniji je bio Oko koji nam se nije čak ni javio na teleonski poziv, kad smo ga zvali i poruke slali...
Verovatno je bila sledeća situacija:
Nedelja pre podne prekrasan dan,
al mlada kaže, "danas spremaš stan"......
Zato za telefon, on ič ne mari,
usisivač, veš mašina, sudovi,
čeka ga brdo stvari...
A mi smo leteli i leteli,
od užitka u nesvest pali,
na Čeneju,falio je samo
naš Okac mali...
Skupićemo pare napravićemo Okov klon,
na aerodrom dolaziće tada sa Corserom On...
Šta god da je bilo sa Okom, evo par slika nas koji smo došli:
Sale je već uveliko otvorio sezonu letenja a, sad smo prvi put bili zajedno na aerodronu u novoj sezoni...
Bane je poneo leteće krilo i mali elektro model.
Vidi se da je celu zimu vežbao na simulatoru F3A program, jer je letenje bilo precizno bez obzira na vetrić koji je duvao i na veličinu "aviončića"...
Ovaj gospodin sa naočarima nije Paul Teutul Sr., iz Orange Country Choppers-a, to je, ako niste pogodili do sada, naš čika Dule...
Što se mene tiče, leteo sam Zero-a...
On mi dodje "ko' bicikli", uvek spreman za prve letove u sezoni.
Tokom prošle nedelje na Zerou sam promenio i namestio par stvari...
"Pala" je nova baterija za prijemnik i servoe. Nisam menjao firmu i kupio sam, kod nas u Novom Sadu, 5 ćelija Duracel NiMh od 2450 mAh...
U radnji su mi je i zapunktovali... Ove baterije koristim godinama i veoma su mi se dobro pokazale. Naravno, na mojim modelima nema jakih digitalnih servoa, koji vuku velike struje, tako da nemam potrebe za nekim drugim baterijama (Li Po, 123...)...
Usput, pošto sam morao sve da "raskupusam" u prednjem delu trupa, napravio sam mu i mali servis...
Promenjeno je tigonsko crevo u rezervoaru za gorivo (postojeće se malo ukrutilo), promenio sam i crevo koje ide od rezervoara ka karburatoru.
Jedna sajla, koja ide od servoa ka repnom točku se bila otpustila. Dotegnuto...
Prelemio sam žice od smoke sistema (jedna je pukla od vibracija)...
Promenio sam servo od "kill svich"-a, to je mali servo koji stisne prekidač za gašenje motora...
Pretresao sam ceo model, ali sve ostalo je bilo OK...
Što se tiče letenja, nećete verovati, ali nisam zaboravio da flayam...
Model je i dalje posle toliko godina atraktivan i u vazduhu kao i na zemlji...
I na kraju jedna slika sa mojim dragim prijateljem, mojim drugim ćaletom...
Prošle nedelje je bilo malo lepše vreme, bilo je toplije i sa manje vetra. Ipak ni na današnje uslove se ne možemo žaliti, desetak stepeni i vetar oko 3 m/s...
Ne zaboravima, 16. je januar, zima uveliko traje...
Pozdrav
Mirče