Evo i mene posle duzeg vremena...
Odradio sam dosta toga cim sam ugrabio malo slobodnog vremena.
Evo mali izvestaj sta je odradjeno i par slika...
Posto nisam uspeo da nadjem nekoga da mi nareze navoj na osovinu, otisao sam danas na buvljak i kupio sve sto mi treba za narezivanje 3mm navoja. Osovinu sam skinuo sa starog cd citaca (ona osovina po kojoj klizi laser).
Ovako je to na kraju ispalo
E onda sam se setio da nemam spinner, tj. da je ovaj moj slomljen. Uzeo sam staru osovinu koja je pukla na mestu gde pocinju navoji i odradio nesto ovako:
Na to sam namontirao elisu i prebacio gumicu i to sve izgleda ovako:
Sve sam isprobao i motor se vrti kao nov
Jedino ne znam da li je dovoljna ta mala gumica, mozda cu staviti neku jacu...
Zatim, puko mi je i onaj plasticni glupi sraf koji drzi krilo, tj pukla mu glava pri jednom odvrtanju pa sam i to resio tako sto sam jednu stranu topio prislanjajuci na vreo stari tiganj. Ugrejao iglu i napravio prorez za srafciger.
Ovako je to ispalo:
Bilo je tu jos dosta posla oko raznih sitnica, uglavnom zalepio sam nosac motora, rep i krilo, koji su naprsli na par mesta, nista strasno.
Ostaje mi jos da zalepim elevator (o tome cu pisati sutra i postaviti slike), da namontiram osovinu prednjeg tocka i jos jedna stvar za koju nemam pojma sta da smislim.
U pitanju je hauba koju sam probao da ispravim u vreloj vodi kao sto mi je "sibi" predlozio ali sam uspeo samo da ga jos vise isavijam i sad izgleda bukvalno kao da ga je neko sazvakao i ispljunuo...
Najverovatnije da je necu ni stavljati mada mislim da ce ruzno izgledati bez haube...
Toliko za sada, svi predlozi i kritike su dobrodosli.
Javljam se cim bude bilo jos pomaka
Pozdrav svima i zao mi je sto sam propustio skupljanje u bg-u u nedelju... nadam se da je bilo super.
Daniel