Postovani drugari,
Deda Mraz mi je doneo za Novu godinu ovaj poklon:
http://www.r2hobbies.com/eng/proddetail.php?prod=rcpl11009.
Oko Nove godine je bio na popustu 50%,pa sam iskoristio priliku,tako da me je izneo dosta povoljno.
Interesuje me da li neko ima ovakav ili slican model,da bi mi dao neke sugestije oko sklapanja,setup-a,podesavanja.Od setup-a,ja sam ugradio sledece:
-motor TGY AerodriveXp SK Series 35-30 1100Kv / 345w
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7075 -ESC 40A
-servoi - vec ugradjeni u model 9g-4 kom.
-baterija 3S 2200mAh 20C
Motor je mozda malo prejak za ovaj model,ali mi je bio na raspolaganju.Bateriju sam postavio maksimalno u nazad,tako da je CG skoro OK,mozda ce biti malcice ''nosat''.Tezinu modela sa setup-om jos nisam izmerio,ali mislim da ce biti tezi od propisane(650 g) za oko 100 g , sto mislim da ce ovaj model podneti.
Fabricki,model ima fiksni nosni tocak a ja sam ga,relativno lako,prepravio da bude upravljiv i ubacio oprugu kao neku vrstu amortizera.
Adekvatnu elisu jos uvek nemam,pa bih molio za preporuku.Obzirom da je motor 1100KV,mislim da bi odgovarala neka od 9''.Bilo bi lepo da ugradim neku trokraku elisu,da bih ispostovao,koliko-toliko,scale izgled.E,sada,koju,odakle...?
Primetio sam da su krajevi krila ravni,pravi,bez(ne znam kako se strucno zovu)zakrivljenosti na dole,kao veci modeli.Znam njihovu svrhu i da li bi bilo dobro da ih preradim?
Model jos nisam poleteo,mada sam ga,relativno, podesio i spreman je za ''maiden flight'',ali,ipak,cekam prolece i dodatne savete iskusnijih kolega.Svaka sugestija je dobrodosla i pozeljna.Problem mi je sto ovde u Kikindi,izgleda,nema aktivnih modelara sa kojima bih se posavetovao i razmenio iskustva,zajedno leteli...Drago bi mi bilo da gresim u vezi ovoga i neka mi se jave,ukoliko ih ima u blizoj okolini.Ovaj forum mi je najveci izvor informacija i ovom prilikom pozdravljam sve clanove i zahvaljujem im se na pomoci.
Imao bih jos mnogo pitanja,kojih ne mogu trenutno da se setim,ali za sada je i vise nego dovoljno.
Pozdrav svima iz Kikinde,
Mika.