ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Iznenadno pregorevanje Esc-a

<< < (2/3) > >>

ak:
Izgorela mi dva razlicita ESC-a za redom, bukvalno jedan za drugim, na slican nacin. Jedan Turnigy 25A a drugi Jamara Xenon Eco 40A.

vpanin:
Urami motor

scirocco:
Uramicu i motor i esc,toliko me je namucio tada da mi se smucio dan.Zao mi je samo sto sam ostao bez veoma lagane elektronike,u svemu tome mislim da sam imao i malo srece sto sam pocupao sve na vreme mogao mi je izgoreti model.Ja sam kod mene pregledao sve zice i kontakte i nisam uspeo da ustanovim da je negde imao mehanicki problem kratkog spoja.Naj verovatnije da je nesto prespojilo u samim elektronskim komponentama u ESC-u cim mi je upropasto i bateriju.
Sad sam se bacio na posao da iskupim sve ponovo,motor i esc su vec stigli a baterija je malo problematicna jer je slabo ko ima trenutno na lageru pa ako neko zna gde ima za sigurno da se kupi Lipo 2S od 400 mah do 600 mah bio bih mu zahvalan.

scirocco:
P.S.   Sava je potpuno u pravu,to stvarno radi na dim a kad dim izadje napolje onda to crkne.Ne znam da li sam ja takve srece ili to stvarno malo traje da radi kako treba.GLOW me nije nikad izdao osim kad nema goriva,mnogo mi trosi,potrosi mi sve sto mu naspem.

ak:
Jesi 100% siguran da nisi u jednom momentu spojio pogresno polove baterije?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version