RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
BF109F Scratchbuilt
mikula:
Horizontalac i vertikalac su konacno ulepljeni
Na trupu je zicom useceno sedlo u koje ce doci krilo
Na prethodnim slikama vidi se useceno mesto za kabinu. Nisam hteo ovaj put da radim i detalje u kabini, pa sam je jednostavno poklopio izoflorom 3mm.
Iza aviona vidite i lesonit sa iscrtanim orijentir linijama za shacovanje uglova i poravnavanje krila - repa.
iz ovog ugla nazire se washout
Na pretposlednjoj slici vidite da je Fritzu porastao nos za jos jedan segment, odeljak za motor.
mikula:
Na sledecoj slici par interesantnih detalja...
prvo vidim da sam propustio da kazem - pre oblacenja krila u platno&epoxy, proxxonom sam uglodao mesta za servoe (DYMOND D90, 9gr ) elerona i iste ugradio + produzio i provukao zice do sredine krila. Drvena konstrukcija je dobila jos dva stapica od sladoleda i plasticnu tiplu za spajanje namestaja (cevcica koja vodi komandu do elevatora baca senku preko nje)- tu ce doci treci sraf M6 za spajanje krila, trupa i stajnog trapa. Regler je takodje DYMOND, kao i servo elevatora. Sasvim uza zid, nazire se i zuta slamka za sok. To ce biti vodjica za duzu od dve antene Spektrumovog AR 500 prijemnika.
i otvori za hladjenje koji bi bili lepse sakriveni da sam pravio i filete za spajanje trupa i krila. Razdvajanje trupa i krila je ovde nazalost imperativ, pa su krhki fileti izbaceni iz razmatranja
Sad vec pocinje da lici na sebe
i jos jedan pogled na sarke, na dnevnom svetlu
Ikarus:
Pedantno nema sta!!! (res) Kakav setup je planu?
mikula:
Eleroni su zalepljeni sirokom sivom armiranom selotape trakom (dosta dobro drzi za epoxid, samo da vremenom ne popusti). Od spice za bicikl napravljen je nosac-osovina repnog tocka i ulepljena u drvenu konstrukciju, dakle taksiranje samo pravo napred.
Radi merenja dodati su i spiner, propeler, baterija, pilot, kabina... sve osim stajnog trapa i farbe.
Vaga kaze 760gr.
Poznajete ovog momka?
SABURO:
Sjajan scratchbuilt i sjajan odabir aviona.
(res)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version