Radovi su dalje malo ubrzali. Tek po završenom farbanju sam se setio fotoaparata. Ukratko... Pramčani deo je kompletno obložen bambus štapićima i bambus oblicama od asure. Paluba je takođe podaščana bambusom. Na sredini palube ostavljen je relativno velik otvor, opšiven šperpločom u visini 10mm iznad nivoa palube. Za prvo vreme otvor je pokriven "kabinom" od stirodura, ofarbanom žutim akrilom. Privremena kabina do danas nije zamenjena.
Iznad kormila napravljen je jedan revizioni otvor. Tu je poslužila metalna kutijica od "Fisherman friends"-a.
Između kabine i ovog otvora paluba je (ispod bambus oplate) pojačana jednim slojem špera. Na tom mestu je usađen jarbol od komada rashodovanog teleskopa za pecanje. Antena je uvučena u jarbol.
Zatim je sve pregitovano poliester auto gitom i prešmirglano.
Iz neke ranije priče ostao mi je jedan set poliestera (trokomponentni) za reparaciju čamaca sa staklenom "vunom"? (ne znam pravi naziv za taj grubi čaršav od staklenih vlakana). U prvom prolazu urađene su sve "ivice" na koritu. Staklenu vunu nisam sekao makazama da ne bi imao vidljive "zakrpe", već sam pažljivo cepao komade potrebne veličine. Pošto su staklena vlakna elastična i nerado prate oštre ivice podloge, primenjeno je malo ubeđivanje. Komadi koji idu preko ivica su veče pred upotrebu savijeni i ostavljeni da prenoće stegnuti između dve table iverice. Dakle prvo su urađene ivice korita, pa sledeći dan površine. Sve je rađeno u jednom sloju.
Nakon radova sa poliesterom, sačekao sam dva dana da se dobro osuši i stegne i sve još jednom prešmirglao grubom (p40) i finijom (180) šmirglom.
Preko poliestera farbao sam nitro farbom.
Isprobane su elise od 31mm do 38mm iz HobbyKinga
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7358... i zaključak je da je 31mm više nego dovoljno za glisiranje neprimereno ovakvoj vrsti brodića.
Ukupna masa brodića (sa olovnim akumulatorom od 5Ah koji sam teži 1.5kg) je 3.5kg.
Na poslednjoj fotki vide se "peraja" koja su zamišljena kao zaštita za elisu i krmu. Izrađena su kompletno od poliestera i staklene vune. Debljina im je oko 1.5mm i zadovoljavajuće su čvrstine.