Evo jednog novog modelčića u mojoj floti. U duhu je
Fokerovog monoplana iz vremena samog početka avijacije 1910, kada je holanđanin
Anthony Fokker sa svojih 20 godina napravio prvi monoplan. Naravno nije verna skala konstrukcija i mnogo je pojednostavljeno radi praktičnosti i upotrebljivosti za naše prilike. Nazvao sam ga
Pink Stick, jer je ova forma modela već poznata u mnogo Stick verzija u istoriji modelarstva. Neki prefiksi su kao, middle, ugly, slow, big itd. -Stick. U osnovi je stirodur konstrukcija sa elektro pogonom tipa BL veličine 150W. Koncepcija je veoma jednostavna kao kod
PinkFire-a. Testirao sam ga a rezultati su iznad očekivanog. Model toliko dobro leti u svim režimima leta od starta do sletanja da je pogodan i za početnike.
Ima još slika u
albumu.
Dimenzije:
Krilo: 880mm
Trup: 700mm
Površina krila: 15.12dm2
Opterećenost: 26.5g/dm2
Težina: 400g
Profil krila: NACA 2412
Komande: visina, nagib i gas
Materijal:
STIRODURPogonski delovi:
Brašles motor 2826 (Axi 2210) 1650 Kv
Regulator struje, 20A
Akumulator je LiPo 1600mAh 2S 25C
Elisa je veličine 9x4,7"
Servoi su parkflajer klase od 10g 3 kom
Prijemnik i predajnik (TX & RX)
Pilot je
Pink Panter ,kao obično u mojim modelima u zadnje vreme, u pilotskoj uniformi za kabrio avion sa naočarima i kožnom kapom. Pilot se lako vadi, da se ne ošteti u transportu. Pilot nema uticaj na aerodinamiku modela pošto je full flat.
Oznaka
10e je snaga elektro motora adekvatna glow motoru od 0.10 kubičnih inči, odnosno 1.6cm3
Detaljnije o modelu će biti kasnije sa bild logom. Pravi ću ga u kitu, nadam se na veliko zadovoljstvo onih koji su tražili od mene neki jednostavan početnički model. Uskoro...