Hvala mkrle na komentaru i predlogu.
Evo zašto na ovom modelu nema trapa i točkova. Pravili bi dodatni aerodimanmički otpor i to bi malo smanjilo manevarske sposobnosti i krajnju brzinu. U lovu na trake,
RC kombatu, model treba da je što slobodniji, lakši i živahniji. Većina modela u RC kombatu nema točkove. Rizik od loma elise postoji, ali u praksi se pokazalo da je mnogo manji od onoga koje si procenio.
Evo bezbedne tehnike za sletanje. Svakako ne treba zabadati nos modela u tlo sa velikom brzinom i treba da se sleće na travu. Treba da se pri samom dodiru sa travom, model maksimalno podiže umereno da potpuno izgubi brzinu i na kraju samo sedne na tlo sa pola metra ili manje. Par sekundi pre dodira sa travom treba potpuno skinuti gas. ESC treba programirati na Break ON, da bi u momentu stala elisa. Treba svakako uezti više elisa za rezervu, koje koštaju oko 1.- $ Znači nije neki trošak. Pored toga rešenje je da se stavi preklopljiva elisa.
Ako se ovaj model želi koristiti za turističko Fun letenje, može da se doda točak. Imam konja i za takvu trku. Retro Flyer koji je pravljen malo u rerto stilu a na istom konstruktivnom principu kao Pink Stick. I sa
ovim sam već leteo kombat, ali sam osetio izvesnu samovolju od trapova, naravno. Za ovaj model je obavezna ošišana trava, dok bez trapova je dobra i velika trava, radi mekšeg spuštanja. Evo ga.
Evo detalja ovde:
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,9821.0.html