RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Podizanje jedrilice

<< < (3/4) > >>

mirce:
Nekada davno Neša Miklušev je, dok je još bio u Bečkereku i radio u tamošnjem aero klubu, podizao jedrilicu na ovakav način.
Možda bi i on mogao da "pripomogne" nekim savetom...

Pozdrav

Mirče

Nenad Miklusev:

--- Quote from: mirce on September 15, 2011, 09:14:02 PM ---Nekada davno Neša Miklušev je, dok je još bio u Bečkereku i radio u tamošnjem aero klubu, podizao jedrilicu na ovakav način.
Možda bi i on mogao da "pripomogne" nekim savetom...

Pozdrav

Mirče

--- End quote ---

Savet nemam, sve je Sava dobro proucio i napravio, trebaju mu samo dva dobra pilota, a i to znam da ima.

Ovako je to izgledalo neke 1993/4, u Zrenjaninu.

Telemaster na MDS od 10 kubika, leteo ja, LS8 od nekih 2,8-3m, leteo Ralic Viktor.

Teziste, uglovi, sve je dobro shvaceno, moj savet je da ako nema nekih velikih problema, onaj sa jedrilicom mirno ceka i ne komanduje jedrilicom, do postizanja visine za odvajanje.
Biti spreman sa prstom na prekidacu za otkacinjanje i razdvojiti ako bilo sta krene po zlu.

Hajd, srecno u nebo, i da vidimo slike ili video.

Sava:
Hvala Nešo, mnogo mi znači mišljenje nekog ko se već bavio problematikom, Fotosi su prva liga,još crno-beli.
Završio sam nosač i sada malo slika sa gumicama. Naravno da neće biti ove na letenju jer su slabe. Kanap ili gumica opletena svilom će biti zakačena za ruder jer će lakše kliznuti nego napeta guma.

zakačene gumice:

i otkačene gumice, ruder uvučen :

otkačena gumica ostane da visi sa strane:

Preostaje samo  da se na površine gde naležu krila nalepi tanak sunđer(onaj za prozore) kako se nebi nažuljao oracover.
I zaboravih, dimenzije: dužina 39cm. visina 20cm. širina 18 cm. i težina 300 gr.

U principu mehanizam je jednostavan, a samim tim i pouzdan. Kada sve bude gotovo, slede slike i video, a verovatno i demonstracija na nekom od aerodroma. Do tada pozdrav iz Mitrovice.
Sava

sasa:
 :)aplauz :)aplauz :)aplauz

misha:
Samo napred. Kako napreduju radovi na Piperu?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version