Druze firebird
tvoj post vezan za podesavanja SPP-a i PPJoy me je izuzetno obradovao !Primenih sve tvoje savete i odusevio sam se. Ipak, dosao sam do (mislim) jednok koraka da uzivam u RC simulatoru medjutim sudbina mi je surovo podmetnula nogu iza coska i razbih se ko zvecka
Zato ti se obracam sa molbom da mi pomognes. Posto je ovo duuuugo pismo, uzmi jedno pivo (koje cu da platim kad se vidimo)
Pokusacu da skratim pricu koliko god mogu.
DAkle kada sam instalirao i pokrenuo PPM-Audio ustanovio sam da moj predajnik perfektno (za neverovati) odgovara modelu pod imenom "Hitec flaps". Toliko odgovara da bukvalno SVE radi onako kako se komande na RC modelu ponasaju. Slika koju sam prilozio predstavlja momenat kada prekidac za flaps ukljucim na gore ! Tada se flapsovi na modelu dignu na gore (kao vazdusne kocnice, mada te kocnice nikada ne stoje na izlaznoj ivici krila, ali ajde). Jedino sto sam morao da ukljucim reverse mode za elevator(e).
Sav odusevljen, pokrenem FMS, kad ono avaj - jedva sam uspeo da nateram da prima komande od elerona i elevatora i delom za gas. Nista drugo ne radi.
Pokrenem RealFlight G5 - ma ni da cuje (No authorized interlink)
Pokrenem Aerofly - ni da cuje za komande
Pokrenem Phoenix - trazi USB konekciju.
POkrenem ClearView - ne reaguje na Virtual Joistick.
Jedino sto mi se jedanput desilo kada sam nesto pokrenuo (mapiranje kanala) je da je ClearView poceo da reaguje na komande ali eleroni su davali gas motoru, elevator komandovao eleroni - totalni haos.
Odradio sam bukvalno sve kako si ti bio napisao i nacrtao u podesavanju Analog kanala. Medjutim ocigledno nesto nije u redu. Ja nerazumem vezu izmedju kanala na mojim komandama i PPJoy Virual Jostick-u.
Kako sam uspeo da ukapiram i da negde vidim lista mojih kanalana je sledeca:
Eleroni - ch 1
Elevator - ch 2
Throttle - ch 3
Rudder - ch 4
Gear - ch 5
Flaps - ch 6
Led (prekidac za sijalice) - ch 7
Da li mozes da mi kazes gde sam pogresio i sta da radim. Tj mozda je glavno pitanje kakve veze imaju kanali na komandama i na virtual joistick-u
Naravno svi gore pomenuti simulatori su "odnekud" .....
Unapred zahvalan
Pera !
PS. Izvinjavam se sto sam poslao i privatnu poruku sa istim sadrzajem (ipak sam jos newbie na forumu)
Evo i slika: