RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Oxalys F3A by Kyosho
leonardofibonacci:
30x3.7V . . .
To deluje, jako, opasno. Plasim se da napisem toliki broj i "V" pored njega. Koliko ce to snage biti na kraju?
mirce:
Cestitam Magic na uspesnim letovima...
Zelim ti da uzivas sa Oxalisom i da te dooooooooobro i duuuuuuuuugo sluzi. Precizno F3A letenje je uopste nije naivno, ima toliko figura da se nauci pa, potom ih mozes povezati u program koji ces leteti... mogucnosti su ne iscrpne....
Uzivaj...
Pozdrav
Mirce
magic:
--- Quote from: leonardofibonacci on October 09, 2008, 12:58:49 AM ---30x3.7V . . .
To deluje, jako, opasno. Plasim se da napisem toliki broj i "V" pored njega. Koliko ce to snage biti na kraju?
--- End quote ---
Leonardo,
naravno ne 30S u jedan model odjednom. Ono sto sam hteo da kazem je da mogu da od baterija koje vec imam sklopim 3 baterije od 10S, znaci 3 leta od 8 min sa modelom raspona od 2m, i sve to na struju bez dodatnih troskova.
SABURO:
...Sećam se priče pre jedno godinu dana sa Veljkom na livadi, kada je prokomentarisao: Elektro modele je isplativo ganjati do određene veličine modela ( oko 1,5m ), preko toga je sve skupa priča i onda preći na benzince. A evo nakon godinu dana priča se menja i ide ka modelima na struju od 2m!
(yay)
to znači da cene i mogućnosti kombinovanja ( npr. baterije ) su jako isplative za elektro modele.
Poenta priče koju sam napisao je čisto poređenja radi i progresa u Veljkovom svetu modelarstva, tj. otvoriše mu se još XY vrata za dalje napredovanje, pogoto ka većim modelima.
Veljko samo napred-gore!
(<--)
magic:
Hvala MIrcetu i Nikoli na lepim recima!
Jao bre, postade mi ovo opsesija. Ne mogu vise nocu da spavam, jer o cemu samo mislim (dobro de, nije samo o tome ;)) a ja o kombinacijama elisa, motora i baterija. Elektro modeli stvarno daju neverovatnu moc kombinovanja koja daje razlicite rezulate.
Evo kako je sve to bilo jedno vece pre nego li sam zaspao:
vec kad sam morao da pazarim nove 3S od 2200mAh za Acromastera kako da ih iskoristim u jos nekom drugom modelu pored Acromastera, jer je greota da se samo koriste u jednom modelu, ne isplati se. Isto tako prodavati posle polovne baterije je malo nezgodno, znaci koristicu ih barem 2-3 godine. Hm, dakle gde ih jos mogu koristiti, pa npr u Su29, ionako Sebastiano preporucuje bas takve. Hm, pa ja vec imam i motor koji bolje radi sa 3S, A3010XL, hm, pa i elise su iste kao za 4S na A3012XL (14x7), pa bice jos i 200g laksi! Zakljucak YES, pije kombinacija vodu :)aplauz!
Ali, pa sta cu sad sa 3 baterije od 4S 3200 (u stvari 2 x 2S spojene redno u 4S) koje sam inace bio predvideo za Su 29 mmmm. Mozgam, mozgam i nista mi ne pada na pamet. Da kupujem jos jedan model samo zbog baterija je glupo. Hm, a sta ako bi spojio jednu 2S sa 3S i tako napravio 5S. Hej i to pije vodu, imam dovoljno razlicitih elisa i motora koje mogu da izvrtim izmedju modela tako da mi svi veci modeli (Yak, Oxalys i Kelly) lete na 5S, a mogu da napravim 6 takvih baterija. Znaci da mogu da ponesem i Oxalysa i Yaka na letenje i da se posteno naletim. Hm, hm, ma (:sok:) pa cekaj malo, vidi vidi, ko bi rekao, pa mogu da napravim 3 baterije od 10S! A gde to moze da se stavi? Ustanem iz kreveta (zena spava) upalim komp, odem na www.sebart.it i ...
E pa dalje nemogu da vam kazem, odlucio sam da bude iznenadjenje. Ali na prolece ce da poleti :angel!
Pozdrav
ps mislim da sam upravo otvorio Pandorinu kutiju, barem kada su elektro modeli u pitanju (:sos:) ... to be continued
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version