Pa, da malo osvežimo ovu temu...
Pošto mi je Vladimir poslao motor i servoe, mogao sam da nastavim sa radovima na modelu. Oko ugradnje motora, sin mi je pomagao naravno
Ugradio sam i servoe, kao i "horn"-ove...
... ulepio sam štapove preko trupa za šta se pomoću modelarske gume fiksira krilo...
Postavio sam krilo na trup, hteo sam da vidim kako stoji težište
Još neke sitnice su nedostajali, ali to nije puno uticalo na težište i težinu modela. Inače klupicu baterije sam tako rešio, da može se šetati od "firewall"-a skroz do servoa, po potrebi
Dok sam čekao zaostale sitnice, napravio sam neka merenja sa raznim kombinacijama elisa i baterija. Najbolja kombinacija je bila konfiguracija sa 4S baterijom...
Pre neki dan su mi stigli svi potrebni delovi kako bih mogao skroz da završim model. Sastavio sam sve, preko daljisnkog sam namestio otklone, proverio sam i CG, a na kraju izmerio sam težinu modela...
Težina od 2.610g. i nije toliko loša u odnosu na gradnju modela
Pošto u subotu, 19.10.2013. išli smo do Čeneja na letenje, poneo sam i ovog modela sa sobom. Za svaki slučaj kao i uvek, pregledao sam sve još jednom, proverio sam svaki spoj kao i otklone... Pre poletanja pala je još po koja fotka...
Polako dodavajući gas, posle par metara model se sam odlepio od zemlje. Malo korekcije na kormilu dubine i model je leteo pravo...
Iako je model ispao malo teži, 4S elektro konfiguracija ga lepo nosi. Ponašanje modela je kako se može očekivati od jednog trener modela. Nije preterano brz, ali i na malim brzinama ostaje stabilan i lepo upravljiv.
Sledi dekoracija u vidu nalepnica a posle isporuka modela...