Pozdrav!
Moje ime je Nebojša iz Kruševca sam i početnik sam u RC svetu. Godinama unazad se inače bavim Experimentalni Raketnim Modelarstvom aka Amaterskom Raketnom Tehnikom, za manje upućene za razliku od raketnog modelarstva gde se prave modeli do par grama, a maksimalno par stotina grama sa komrecijalnim motorima potiska do 160N-s u ovoj disciplini nema kit kompleta već se sve radi od nule. Rakete "projektili" teški najmanje 1500gr., a neretko i par desetina-stotina kilograma, motori su gotovo po pravilu ručni rad i konstruisani- napravljeni u istoj radionici gde i "model" potiska ne manjeg od 160N-s dok gornja granica za snagu motora ne postoji
dok je motor od 40.960N-s (da dobro ste pročitali) je tenutno komercijalno dostupan tj. nabavljiv, a za potiske preko toga samo domaća radinost.
Matična stranica kluba pod kojim sprovodim gore opisane aktivnosti je
http://www.raketnicentar.com/ dok pod rubrikom novosti možete videti detaljne izveštaje sa dosadašnjih akcija i druženja na livadama, što kod nas što u inostranstvu.
Kao klinac sam inače sklapao kit komplete slobodno letećih modela jedrilica kupljene u CVM.
Kako pored ovog opisanog hobija imam još par "zanimacija" koje oduzimaju dosta vremena i para po meni je pala logična odluka da u RC svet uđem sa jeftinijom ulaznicom dakle čekam da doputuje iz daleke Kine EPO ARF model Bixler, stanicu sam već nabavio naravno ponovo jeftina ulaznica Turnigy 9x v2, obezbedio par prijemnika, nešto li-po baterija i ostalih vitalnih "sitnica" za ulazak u RC svet. Dakle za početak krećenm bez konstruisanja, lepljenja, šmirglanja... a posle nebo je granica!