Hvala Marko i Schwab...
Jes' vala da je više "saradnje" sigurno bi bilo svima bolje. Kod nas bi svi sve, svi su "pametni" ideja imaju napretek, ali ne bi da rade i da daju lovu...
Ima izuzetaka, doduše...
U Novom Sad sam ja taj magarac koji vuče, koji zove, organizuje, moli, objašnjava, cima, piše...
Srećom imam vremena i volim ovaj hobi, pa mi uglavnom ne pada teško da sve to radim, ali nekad se stvarno osećam kao onaj malo pre pomenuti "ušonja".
Ranije sam svima slao poruke: "Sutra u toliko i toliko sati Čenej", nekad ljudi dodju, nekad ne dodju. Naravno ne mogu uvek svi...
Ali, vremenom se pokazalo ko uopšte ne dolazi na pozive, a kad odemo na aerodrom, pa ih zateknemo tamo, shvatimo da ne vredi ni da se nadamo SMS-u ili telefonskom pozivu od njih za letenje...
Njih više ni ne zovemo. Šta da se radi, nismo posvadjani, ali ne možeš sa svima...
Vremenom se skupila "modelarska ekipa", koja se druži i vam piste. Skoro svaki dan se čujemo, vidimo, razmenjujemo informacije, jednom rečju postali smo dobri prijatelji...
U zadnje vreme modeli "rastu" i javila se potreba za uredjenjem prostora za letenje. Na Čenejskom aerodromu imamo svoj deo, i u predhodne dve godine ga sredjujemo, spram naših mogućnosti.
Kao i uživotu, i ovde su stvari jednostavne, ali šta? - neko opet i to mora da odradi.
Uspeo sam da na aerodromu "povatam veze" pa sad imamo čoveka koji nam kosi, imamo Ranka za valjak, sa upravom smo OK, sa ostalima koji lete takodje.
Pošto je sve izdefinisano, dolazi "finansijski momenat". U Srbiji, kao i i svetu stvari su se odavno promenile, pa neka "o ruk" varijanta može za čišćenje kruga, ali za sve ostalo mora da se plaća jer niko više ne radi ništa džabe.
Svi bi voleli da dodju na aerodrom, povade modele, lete i potom odu kući i zabole ih levo j.je ko će da kosi, valja, održava, skuplja bale sena, sve to organizuje...
Jedino što to tako više "nemere".
Prošle i predprošle godine sam stalno izigravao "dežurnog pandura" i podsećao ko je na redu za davanje para. Sad to hoćemo da prebacimo na nivo kluba (ali jbga, opet se ja "cimam" za sve), pa da kroz članarine pokrijemo taj deo.
Godišnja članarina od 4000 dinara, neki kažu nije mala, po meni nije uopšte velika. Pazi godišnja članarina...
Kad se to prebaci na 12 meseci, pa taj iznos se izgubi u masi...
Ne zaboravite, iznos je toliki jer nas trenutno ima 10 koji smo dali taj iznos. Da nas je 50, članarina bi bila manja...
No, zato kad god dodješ imaš sredjen prostor za letenje. Kad otkineš trap u krtičnjak, onda vidiš da 4 hiljadarke ustvari i nije neka lova (ne pitajte me kako znam)...
Vremenom mi se pokazalo da ako ne odradim sam, uglavnom se ili ne uradi ili nije napravljeno tako kako treba.
Uspeo sam da stvari "podignem na nivo" telefonskog poziva, pa pozovem čoveka, on kresne traktorče i pokosi. Za to ne moram ni da idem da proveravam kako je odradjeno...
Cimnem Ranka, on natovari valjak i pošalje čoveka...
Hoću reći, stvari dolaze na svoje mesto i sve se da vrlo lepo i "elegantno" odraditi...
Izguraćemo još jednu akciju čišćenja kruga. Neki pitaju zašto to radimo, pa zato što će se sad i taj deo koji nikada nije služio nizašta, moći koristiti za poletanje modela.
Očistili smo toliko "parče" piste, da bi se imao pravac za poletanje, kako god da duva vetar...
Najvažnije je da se vide rezultati.
Moja satisfakcija je kad pročitam ovako neki lep komentar na Forumu ili kad ma neko nazove telefonom i pohvali uloženi trud...
A da ne bi ni meni, a ni ostalima koji su "rmbačili" i davali pare "rasle magareće uši", još jednom pozivam sve koji redovno dolaze na letenje da se pridruže.
Aerodrom nije naš, nikome se ne može zabraniti da dodje, ali neki red se mora znati.
Ovim putem prenosim stav svih, jer neće biti korektno da se dodje, stane i leti, a da se ne učestvuje u radu i finansiranju.
Sad samo da stane ovaj ludi vetar pa, da počnemo i sa letenjem. Tu nemam vezu, a ni lova ne pomaže...
Pozdrav
Mirče