ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
Problemi sa ESC-om
vlada-r:
Koliko ti stanica podrzava kanala? Pokusaj da oba ESC-a spojis sa Y kablom na jedan kanal mmmm. Pogledaj ovo.
mile:
@Miša2002 i vlada-r
Možda je meni nešto promaklo u prethodnom pisanju,ali kako ste došli do zaključka da je stanica na 2.4Ghz?
Da li servoi uopšte rade?
vlada-r:
Ne mozes da koristis vise kanala nego sto stanica podrzava, tek sad sam detaljnije procitao za stanicu i prijemnik. Stanica ti podrzava samo 4 kanala, a prijemnik 7 tako da ti 5.,6. i 7. kanal nista ne znace. Spoj oba ESC-a na isti kanal sa Y kablom i radice.
perakoyot:
Zdravo Vlado. Predajnik ima 4 kanala a prijemnik 7 (imas sve detalje komponenti u prvom postu). Prilikom povezivanja nisam ni pokusavao da koristim kanale 5,6 i 7 posto predajnik ima samo 4 kanala. Stanica je na 35.020MHz. Razmisljao sam o tome da spojim signalne kablove kao sto je uradio ovaj lik na snimku u jedan kanal a da dogradim jos jedan servo za kormilo jer nekako moram da upravljam camcem, mada mi to sada u velikoj meri kvari konstrukciju i osnovnu zamisao celog camca.
Ali mi nikako nije jasno sta je ovaj lik sto mi je prvi put povezao elektroniku uradio i da je sve sljakalo bas onako kako sam hteo a sada nema sanse iako sam apsolutno sve nakacio onako kako je i bilo. Ne znam da li sam bas redosled svog povezivanja ispostovao ali sam poslednje izvrsio ukljucenje predajnika, pa prikljucak ESC-a na baterije i ukljucio ih (posto imaju sopstvene prekidace).
magic:
Mislim da je ipak najbolje da se ponovo obratis "liku" kod koga je sve radilo.
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version