ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Problemi sa ESC-om

<< < (2/4) > >>

miša2002:
Negde "debelo" grešiš u povezivanju, a da nisi ni primetio, a s obzirom da ti se javlja blinkanje, vrlo moguće da je vlada-r pogodio ?
DOBRO OBRATI PAŽNJU NA SLEDEĆE I URADI TAČNO KAKO TI KAŽEM:
UKLJUČI PREDAJNIK - STANICU
1-PriključI oba ESC-a na prijemnik (NIJE BITNO KOJI JE NA KOM MESTU TJ KANALU)
2-Priključi bateriju na ESC sa dve žice (ništa se neće desiti tj ništa ne svetli a ESC bi trebalo da nešto "otpeva" posle 3sec - to je alarm da nema prijemnog signala) Kod većine boljih je tako, no to i nije sad toliko bitno
3-Prikači bateriju na ESC sa tri žice (sad bi trebalo da blinka ili konstantno da svetli) i posle 3sec bi trebalo da se čuje ili inicijalizacija ili isti alarmni signal ko i kod prvog

***** Ako se desi kao što sam napisao ili ESC-ovi se ne jave uopšte, pod uslovom da nisi ništa sjbo uradi bindovanje PO PROTOKOLU ZA STANICU KOJU IMAŠ.
1-Bateriju skidaš prvo sa onog sa dve žice, pa sa tri.
2-Isključi i stanicu
3-postavi bind-kablić na prijemnik u priključak za bindovanje "BIND"
4-Prikači bateriju samo na ESC sa tri žice
5-Sad uključi stanicu za bindovanje
6-Blinkanje bi trebalo da prestane, što znači da su se usaglasili
7-Isključi bateriju sa ESC-a i skini bind-kablić
8-Isključi i stanicu

SAD URADI KAO U PRVOM DELU, TAČNO PO ONOM REDOSLEDU KOJI SAM NAVEO!

Javi šta si uradio tj šta se dešava.

Pozdrav
Miša

perakoyot:
Hvala Miso! Samo mi reci sta je to bind kablic? Je li to onaj kablic iz sredine (crveni) Koji sam skinuo sa jednog od ESC-a? Kod mene su na prijemniku kanali obelezeni brojevima 1,2,3,4,5,6,7/B. Pretpostavljam da je ovaj poslednji namenjen za bindovanje. Izvini ako sam gnjavator ali stvarno ne bih nesto da sprzim.

vlada-r:
Pogledaj ovaj video i videces sta je prvo uzeo i stavio u prijemnik, e to ti je bind cable.

miša2002:
 :jaki: Ja se "ubi" pišući "uputstvo za upotrebu", a ti samo:

--- Quote from: perakoyot on March 24, 2012, 10:41:50 PM ---Hvala Miso! Samo mi reci sta je to bind kablic? Je li to onaj kablic iz sredine (crveni) Koji sam skinuo sa jednog od ESC-a? Kod mene su na prijemniku kanali obelezeni brojevima 1,2,3,4,5,6,7/B. Pretpostavljam da je ovaj poslednji namenjen za bindovanje. Izvini ako sam gnjavator ali stvarno ne bih nesto da sprzim.

--- End quote ---
No, šta da se radi  !?
*-Bind kablić je desetak santimetara žice, spojeno između prve i treće nožice konektora (kao onaj sa dve žice, kratko-spojene !) - Pogledaj video-klip iz prethodnog posta.
 :)aplauz 7/B je kanal za bindovanje  :sljus
S njim ne možeš ništa da sjbš, ovaj da spržiš, samo neće da se trajno ubinduju !..
PRVO I OSNOVNO JE DA SVA SPAJANJA RADIŠ BEZ PRIKLJUČENE BATERIJE !!!

Pozdrav
Miša

perakoyot:
Izvini Miso ako mislis da sam nezahvalan, ali budi siguran da gresis. Ako mogu nekako da se iskupim za ukazanu pomoc- RECI.

Uradio sam kako si mi rekao i evo sta se desava:
-ukljucim predajnik, nakacim ESC1 (sa 3 zice) i ESC2 (sa 2 zice) na prijemnik, kada nakacim ESC2 na bateriju ne desava se nista (nema blinkanja niti bilo kakvog zvuka), kada potom nakacim bateriju na ESC1 on (ESC1) kratko zapisti i pocne da blinka dioda (to je sve).

Kada nastavim po uputstvu kako si mi napisao, stignem do 5. tacke i kada ukljucim predajnik dioda na ESC-u i dalje blinka.
Za razliku od momka sa snimka ja na predajniku nemam nikakvo dugme na kome stoji BIND ili bilo sta tome slicno .
Sta dalje (a da nema veze sa kanapom i krivom vrbom)?

Nemojet da se ljutite ti Vlada sto mozda postavim neko idiotsko pitanje jer vi ste mnogo duze od mene u celoj prici oko modelarstva. Svi (valjda) znamo sta su sinonimi a bind-kablic je novi za mene te zato i pitam svasta.

Hvala jos jednom obojici za pomoc koju mi pruzate!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version