Postaviti slike nije komplikovano, odete na
www.photobucket.com i registrujete se.
Slike sa aparata prebacite u kompjuter u neki file u my document.
Kad ste prebacili slike, otvorite program Photoshop i u padajućem meniju file nadjete open i iz onog fajla u my document selektujete slike koje želite, pa enter...
Kad se slike prebace u Photoshop svakoj smanjite veličinu koristeći padajući meni image i u njemu image size.
Ja koristim 800 za horizontalne, a 600 za vertikalne.
Pošto ste na svim slikama smanjili rezoluciju, opet u meniju file sačuvate slike sa opcijom save for web.
Možete ih sačuvati u istom fajlu u my document gde su originalne sa aparata.
Da bi znali koje su original a koje obradjene u Photoshopu, sačuvajte ih kao 1, 2, 3...
E sad, ovaj deo posla je gotov.
Odete u Photobucket i imate dugme upload. Kliknete na njega i nadjete u vašem my documet fajlu slike, selektujete sve te sredjene i stisnete dugme open u prozočetu koje vam se otvoril.
Dok si "kazo keks", slike su prebačene sa vašeg računara na Photobucket...
Potom kliknete na album i tu su sve vaše slike...
Paralelno sa Photobuckeom otvorite i Forum, deo gde pišete tekst u koji želite da postavite sle.
Znači gote imate dve ikonice Forum i Photobucket...
U forumu kucate teksi i kad va treba slika predjete u photobucket, stanete na željenu sliku i otvori će se mali padajući meni, kliknete na skroz donji red - IMG code i videćete da se pojavilo "copy"
Sad se vratite na Forum i u delu teksta gde želite da bude slika stisnete CTRL V ili paste i u tekstu će se pojaviti code od slike.
Gde god želite da stavite neku sliku, ponavljate postupak - Photoshop stanete na sliku skroz dole red, copy, pa nazad na forum na tekst, paste i tako dogod imate slika koje želite da podignete na forum.
Kad u replay boxy foruma stisnete save, oni kodovi se pretvore u slike i čiča miča gotova priča...
Ovo je uputstvo bez komplikovanih "kompjuterskih" fraza...
Ajd' uzdravlje...
Mirče