Od samog pocetka imam problem da kada se motor ugreje ne mogu da ga naprajmujem vise.
Zacepim auspuh i mogu da povlacim poteznicu koliko volim. Nema sanse da ga presaugam, tj. natopim gorivom i da hocu.
U crevima se pojavljuju mehurici i cim prestanem sa prajmanjem, gorivo se povlaci iz creva.
- Zamenjena je skoro svecica (medium-hot) i radi mnogo bolje. Moze lepo da se usteluje.
- Gorivo 16%
- Creva 2,5x5mm, silikonska iz RC-Srbija
- Filter Alignov (probao sam i da ga izbacim iz igre) - ista situacija.
- Proverio sam duvanjem rezervoar, creva - sve OK.
- Kada duvam kroz crevo na HSN, prstom zacepim usta karburatora i na 'slide vave set' malo pusta vazduha, ali to je normalno za ovaj karburator (ima zleb, tako je projektovano).
- Klip-stublina (caura?) ima ok kontakt, nema vidljivog lufta. Klip sa zaustavi do urezanog prstena na cauri (4-5mm od vrha). Palcem kad zatvorim prostor i povlacim poteznicu, osetim kompresiju/vaakum i cuje se 'umph'.
- Prskao sam motor penom i duvao kroz HSN - nema balona nazad ka poteznici (mada je unutra malo masna), nema nista na spoju karburator-telo motora, nista oko igala.
- Duvao sam i kad se to desi i dole na 'out side bearing' pusta gorivo. E sad, ne znam da li je to 'posteno' sto ja uprem ko sivonja jer se tu treba napraviti zaptivka od goriva tokom rada (valjda razliciti pritisci). Nekako mi normalno da kada ja dunem, krene tuda gorivo? Sta vi mislite. Za svaki slucaj narucio sam taj lezaj...
Elem, da se vratim na problem. Kada se desi da ne mogu da naprajmujem, kod povlacenja tacno osetim da ima slabu kompresiju.
Dakle, samo kad je vruc - ne kad je hladan. Pali iz prve.
Kad je vreo: potezi, potezi, drzi prst na auspuhu... ma mozes do sutra. Ne mozes ga namerno potopiti u gorivo.
Ima li ko kakvu ideju, neki test?