RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Moj QUAD
Vaci:
Ej i ja sam hteo da odradim ovaj quad sa 14x14, ali nisam hteo da dodajem masu. Za velicinu do 450 profili 10x10 su dovoljni. Za 700mm jesu malo mlitavi, ali i onda mozes da uzmes debljinu zida 1.5mm a ne 1mm. Ili jednostavno 14x14x1mm... Meni je prethodna verzija od 380mm bila extra rigidna sa 10x10 profilom.
Ja volim da sam radim, da izmisljam toplu vodu i tako to... Ceo projekat sam poceo sa ciljem da napravim malo uredniji, organizovaniji quad, lepseg izgleda i dobrih performansi. Nesto sto bi ljudi mogli da voze i kao akrobatsku varijantu, a i da snimaju nesto. Da moze da se stavi i canopy, i da ne moras da okreces ceo quad i stavljas ga na propelere samo da bi zamenio baterije...
Imam osecaj da ce ovo biti prva verzija sa kojom cu biti relativno zadovoljan. Posle cu doradjivati sitnice, bitno da pogodim koncept.
kole_niš:
Ja sam izbacio nosače motora, koje si vidim i ti konstruisao, jer takav koncept ima mnogo veliku manu: čim pogrešno sletiš (vetar isl), takvi nosači motora, koji štrče od rama, jednostavno puknu/naprsnu i tu je kraj njihovog veka. Ako ipak rešiš, napravi 20-30 kom rezervnih identičnih, jer će da ti pucaju. Cakra je u pravu, što se gotovih frame-ova tiče...
Vaci:
Kole pricali smo o tome. U tome i jeste poenta. Kada dodje do pada letelice nesto mora da upije silu i da pukne. Naravno dovoljno je cvrsto da prezivi lakse padove. A za one jace, najbolje je da to bude deo koji je jeftin i koji se lako menja. Ako mi pukne karbon - skupo. Ako mi pukne shasija - kuku lele... To i jeste predvidjeno da pukne, a ne da pokrivim sve ostalo, ili da ostetim motor. A i najbolji pilot na kraju padne... da ne pricam za pocetnike. Znaci to je uradjeno sa namerom, i mislim da je to prednost a ne mana, ali to je izgleda stvar misljenja :)
Nadam se da ce mi elise stici pre bebe, pa da provozamo bar jedan krug zajedno. Posle ko zna kad cu stici (pijemo)
Vaci:
Evo par slicica skroz sklopljene nove verzije mog quada. Sada se samo ceka prvo pogodno vreme za let.
Tezi je oko 100g od prethodne verzije, ali ipak je 450 velicina a ne 380. Ovaj koncept je izuzetno uredan, kao sto se moze videti sa slika. Ipak, mozda na kraju napravim i trecu verziju, koja ce kombinovati malu masu prethodnog rama i pedatnost ovog. Videcemo.
Baky:
--- Quote from: Vaci on January 26, 2013, 02:18:55 PM ---Sada se samo ceka prvo pogodno vreme za let.
--- End quote ---
Zovi obavezno :big smile
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version