Evo konačno i mene. Šta još reći, a da nije spomenuto...
Divno druženje, perfektna atmosfera. Svašta smo interesantno videli. Ja sam se proveo veoma lepo, vreme je prosto proletelo.
Šteta što je pola dana duvao poprilično snažan vetar, ali sad, šta da se radi.
Želeo bih da se zahvalim organizatorima za trud koji su uložili u, sad već tradicionalno dobar skup. Modelari koji nisu došli imaju za čim da žale...
Što se tiče gostiju iz Madjarske pričao sam sa nekima i evo par interesantnih informacija...
Crveni Ultimate je star 12 godina!!! Skoro je restauriran. Ima motor King od 200 ccm, trup je plastičan, a krila su od stiropora presvučena balzom.
Jedrilica sa jet motorom je Kobuz od 6 metara raspona. Teška je 24 kilograma, a turbina je Frank sa 16 kg potiska.
U modelu se nalaze dva tanka sa ukupno 3 l kerozina, a sa tim gorivom jedrilica može da leti 20 minuta sa motorom.
Što se tiče mog letenja, da nisam, kako kaže Dr Jack, "zaorao" aerodrom sa Pantherom, sve bi bilo savršeno. Ovako moram da malo repariram model, ali to je "sića" za ovakav Kombinat...
BTW, stvar je skoro gotova, uostalom, pošto nemam slika sa aerodroma, evo par od "ranjene zveri"...
Čamovina je zakon...
Još malčicko da se doteraju otvori i tonight ulepljujem nove gredice...
Zadnji deo prednjeg otvora je saniran...
Malo šrafići, vedering, ovo - ono i biće "ko' nov"...
Još jedared, hvala domaćinima za gostoprimstvo i hvala svima na dobroj atmosferi...
Pozdrav
Mirče