RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Quadro ili Hektocopter za gopro 2

(1/4) > >>

mrburns:
Evo resih i ja da se upustim malo u multikoptere  :sljus Posto bas malo znanja imam o njima, zamolio bih vas upucene i iskusnije da me posavetujete....prvo ne znam da li da sklapam quadrocopter ili hektocopter. Naime treba mi sbog snimanja sa gopro kamerom, ona je tezine oko 200gr. znaci treba mi da multikopter bude stabilan. e sada da li mi je bolji quadro ili hektocopter?  (<--) ovakav ram sam planirao

danko:
Quadro je manje stabilan od Hexa a opet on je manje stabilan od Octo platforme...

mrburns:
da, sama logika  :)aplauz ali meni iskljucivo treba zbog kamere teske 200gr. mene interesuje da li neko ima neki mulikopter na koji kaci gopro kameru ili kameru slicne tezine, da kaze njegova iskustva  ;namig

gizmo:
Danko cudi me takav komentar od tebe mmmm
Prednost veceg broja motora je mozda veca nosivost, ali prvenstveno sigurnost u slucaju otkaza nekog motora.
Quad moze da bude isto stabilan kao hexa ili okto, a u nekim slucajevima i stabilniji jer ima manje pokretnih delova koji potencijalno unose vibracije.

danko:
Zar nije logično da više motora doprinosi stabilnosti, odnosno inerciji sistema?

Quadovi su kao rakete, zuje na sve strane, dok moj hexa u odnosu na njih plovi... A opet u odnosu na tvoj okto je nemiran...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version