RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Pomoć oko Guppy-y

<< < (4/14) > >>

Uros123:
To "ojacanje" koje si dodao naknadno samo pogorsava stvar. Posto ''viri'' odnosno nije adekvatno spojeno sa konstrukcijom krila moze samo da pravi problem posto je to sada slaba tacka. Koliko vidim, ispravi me ako gresim, ti si to ojacanje samo prilepio za krilo. To po mojem mojem misljenju, a mislim i ovde iskusnijih RC modelara, moze praviti problem. Elem, hajde da sacekamo misljenje nekoga ko moze bolje od mene da proceni situaciju. Racunajuci na to da taj deo krila, odnosno mesto na kojem se ona spajaju, trpi najveca opterecenja treba bolje resiti taj spoj.
Za to ulazenje cevke nisam siguran  mmmm . Sacekaj necije misljenje pa prosudi.

Pozdrav,
Uros

grebic:
Kako si spojio krila? Na slici krila koju si postavio  na prvom rebru se ne vidi kako si to odradio.
Morao si odraditi nesto ovako

Spoj krila je najkriticnije mesto i treba da bude najjace jer je tu najvece opterecenje. Nadam se da nisi samo prilepio rebro za rebro?

Milos 94:
Varijanta na slici je, koliko sam ja uspeo da shvatim, je varijanta za hotliner sa eleronima. Na crtežima ima čak I označeno mesto za ojačanje da li karbonskom cevkom ili drvetom ali u svakom slučaju nigde ni u kom crtežu I ni u kom uputstvu (a našao sam ih mnogo) nema toga o čemu govorite. Ama baš nigde ove vrste ojačanja kod varijante sa polihdralima nema
To, naravno, ne znači da niste u pravu. samo želim da kažem da to nisam nigde našao. Čak ga nema ni kao detalj u uputsvu konstruktora Mitje koji je to uputsvo digao na net.

Spojeno je upravo tako kako ste rekli da ne treba - rebro na rebro I zaliveno epoksidnim lepkom.

grebic:
Pogledah i ja neke planove i stvarno nema... Iako je tako,ja bih ga stavio. I da izdrzi u letu...cim jednim krilom malo grublje zakacis pistu , a hoces, krila ce ti se odvojiti ili puci u blizini tog spoja. Taj deo treba da je sto jaci

Milos 94:
2 Pitanja:

1. Šta sad uraditi?

2. Napon koji će proizvesti karbonska šipka?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version